Bölge illerinde Sanayi ve Ticaret Odaları, Esnaf Odaları, Barolar, STK’lar ve esnaflar başta olmak üzere vatandaşlara ziyaretler gerçekleştiren Esnaf Masası Heyetinin çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere kendisinin de bölgenin bir vekili olduğunu vurgulayarak “Cumhuriyet Halk Partisi olarak başta Kürt meselesi olmak üzere; insan hakları, hukuk, adalet ve hukukun üstünlüğü konusunda çok ciddi çalışmalara imza atıyor, bölgedeki sorunlarla yakından ilgileniyoruz.” dedi.

Sorunlarımız da Dertlerimiz de Ortak

Ziyaretler hakkında değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Tutdere; “Bir Adıyaman milletvekili olarak ben de bu bölgenin, bu toprakların çocuğuyum. Sorunlarımız da, dertlerimiz de ortak. Kürt meselesi başta olmak üzere bölgede demokrasi ve insan hakları sorunumuz var. Bu sorunların çözümü konusunda Cumhuriyet Halk Partisi son dönemlerde çok ciddi adımlar atıyor. Cumhuriyet Halk Partisi, başta Kürt meselesi olmak üzere; insan hakları konusunda, hukuk konusunda, adalet konusunda ve hukukun üstünlüğü konusunda çok ciddi çalışmalara imza atıyor, bu konuda çok ciddi raporlar hazırlıyor.” diyerek Cumhuriyet Halk Partisi’nin bölgedeki sorunlarla yakından ilgilendiğinin altını çizdi.

İktidar Ülkemizi Hızla Demokrasiden Uzaklaştırıyor

Ak Parti iktidarının özellikle son süreçte Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu illerinde uyguladığı politikaları eleştiren Tutdere, “İktidar Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne dönük olarak özellikle son süreçte çok ciddi baskılar uyguluyor. Güvenlik stratejisi adı altında insanlarımızın hak ve özgürlüklerini maalesef yok ediyor. Biz bu sorunları yerinde tespit ettik. Türkiye’yi 19 yıldır yöneten AK Parti iktidarı hem bölgede hem de Türkiye genelinde ülkemizi hızla demokrasiden, hukuktan, adaletten uzaklaştırıyor.” ifadelerini kullandı.

Bölgedeki il ve ilçe başkanlarının aktif olarak çalıştığını, yurttaşların yanında yer alarak sorunlarını yüksek sesle dile getirdiklerini aktaran Milletvekili Tutdere, ziyaretler sırasında gözlemledikleri sorunları ilgili bakanlıklar ve kurumlara ileteceklerini ifade ederek, “Muhtarlarımızı, esnaflarımızı ve ticaret odalarımızı dinledik. Gezdiğimiz illerde yurttaşlarımızın yaşamış olduğu bütün sorunları tek tek not aldık. Bu sorunları soru önergesi halinde getirecek, ilgili bakanlıklar düzeyinde girişimlerde bulunarak sorunların çözümü konusunda iktidarı zorlayarak mecliste sizlerin sesi olacağız.” dedi.