Oy kullanacağı okula eşi ve iki kızıyla birlikte gelen AK Parti Belediye başkan adayı Dr. Süleyman Kılınç, Türkiye geneli olduğu gibi Adıyaman’da da seçim sürecinin sükunet içerisinde başladığını ve sükunet içinde son bulmasını temenni ettiğini belirtti.

31 Mart yerel seçimin AK Partinin 14. Seçimi olduğunu ve her seçimde olduğu gibi ülkemizdeki Beka sorunu açısından bu seçimin çok önem arz ettiğinin altını çizen Kılınç yaptığı açıklamasında; “Yaklaşık dört aydır devam eden seçim çalışmaları demokratik bir ortamda geçti, ben bu anlamda siyasi aktörleri tebrik ediyorum. Bu bir seçim ve seçimler demokrasi şölenidir. Seçim sürecini bir an evvel tamamlayıp hizmet sürecine geçmek lazım. İnşallah dört beş yıl seçim olmayacak. Bu anlamda sükunet olacak, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmeler olacak vatandaşımız rahat edecek bu anlamda. Partimizin bu 14. Seçimi ülkemizin bulunduğu ortam ve coğrafi konum itibarıyla sosyo kültürel yapısı itibarıyla her seçim beka sorunudur. Her seçim öncesi manipülasyonlar yapılmakta, farklı oyunlar oynanmakta. Ben inanıyorum ki halkımız her seçim olduğu gibi bu seçimde de ferasetle sandıkta en iyi cevabı verecektir.” Dedi.

Sandıktan çıkacak olan karara saygı duyulması gerektiğini belirten Kılınç; “Seçim süreci bu güne kadar nasıl ki sükunet içinde geçtiyse bugünün de aynı güzellik ve sükunet içerisinde hem belediye başkan adayları, hemde muhtar adaylarımız için geçmesini temenni ediyorum. Seçim ölüm kalım savaşı değildir. Kimin kısmetinde varsa, vatandaşlarımız kime teveccüh gösterecekse o arkadaşımız seçilecektir. Sandıktan çıkacak olan karara saygı duymak gerekir. Seçim bugün biter ancak bizler her zaman bir aradayız, yüz yüzeyiz. Adıyaman halkının kendisine yakışır bir seçim sürecini geride bırakacağından eminim. Bu vesileyle seçimin ilimize, ülkemize ve İslam coğrafyasına hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, seçim süreci boyunca emeği geçen herkese ve kadirşinas Adıyaman halkımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu