Samsat Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye tek liste halinde gidilirken geçerli oyların tamamını alan Hasan Erdem yeniden ilçe başkanı seçildi.

Kongrede konuşan AK Parti Batman Milletvekili ve Adıyaman Koordinatörü Ziver Özdemir 15 Temmuz hain darbe girişimine değinerek “ Bu darbe kalkışması ile Türkiye’yi; Suriye’ye, Mısır’a , Libya’ya, Irak’a dönüştürmek istediler. O gece Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ve halkımızın ayağa kalkmasıyla bu emellerine ulaşamamışlardır. Bizler bugün ise büyük bir davanın sevdalısı insanlar olarak burada, bir aradayız. Elbette bu büyük davada bizlerin bir arada olmasını sağlayan hiç kuskusuz Kurucu Genel Başkanınız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bizim davamız Allah rızasını kazanmaktır. Bunun için hiçbir ayrım gözetmeden çalışmalarımız yürütüyoruz. Amacımız birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak, ülkenin geleceği için çaba göstermektir” diye konuştu.

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ise Samsat ilçesinin medeniyetlerin beşiği olmasının yanında biliminde merkezi olduğunu ifade ederek “ Samsat ilçemiz kadim bir topraktır. İnsanları da kadimdir. Düşmanına düşman, dostuna dosttur. Allah hepinizden razı olsun. Ülkemizin içinden geçtiği durumu görüyoruz. Ne Rusya’dan dost olur ne Amerika’dan. Şu yaşadığımız süreç gösteriyor ki bizim bizden başka dostumuz yoktur. Dolayısıyla birbirimizle uğraşmak vazgeçmemiz gerekiyor. Birbirimizin kıymetini ve değerini bileceğiz. Küçük hesapların peşinde olmayacağız” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde geçerli oyların tamamını alan Hasan Erdem yeniden AK Parti Samsat İlçe Başkanlığına seçildi.

Yönetim kurulu üyeliklerine ise İsmail Orhan, Nevzat Atabak, Mehmet Bilgin, Fehmi Ertürk, Ensari Işık, Alpaslan Çetin, Hasan Suseven, Adem Türkmen, Mustafa Tepe ve Mustafa Tepe getirildi.