Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya CHP Adıyaman İl Başkanı Deniz Çakmak, CHP Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş, CHP Kadın Kolları İl Başkanı Fatma Temiz Ünlü ve kadınlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Adıyaman İl Başkanı Deniz Çakmak, “Mustafa Kemal’in 1930 yıllarında kadınımıza yönelik başlattığı akımdan umutlanmıştık. Çünkü o Mustafa Kemal idi. Kurtuluş savaşında bebeğini kundağında cephane taşıyan anayı, cephede çatışan bacımızı unutmadı. İhanet etmedi. Kadınımıza seçme ve seçilme hakkı tanıdı. 1930 yılında belediye başkanlığına 1933 yılında muhtarlık seçiminde 1934 yılında seçme ve seçilme hakkı tanıdı. Günümüz de ise 14 Şubatta sadece sevgililer gününde birkaç saatliğine hanımımızı baş tacı ettik. Cennet annelerin ayağı altında büyütüldük ama hep anne ve kadınlarımız ezildi. Bu ülkede kadın olmak kolay değil. Bu ülkede 6 yaşındaki Gizem Akdeniz gibi 17 aylık ismini kullanmak istemediğim kız bebeğimiz gibi Özgecan Aslan, Fatma Çelik gibi bu ülkede her türlü ahlaksızlık yapıldığı, insanlığın hiçe sayıldığı, kadın cinayet sayısı çoğaldığı, adaletin kesinlikle olmadığı, yobaz ve cahil bir ülkede kadın olmak kolay değil.  Ekonomik anlamda kocaya bağlı kalındı. Kadınımızın sadece tek yaşam alanı evi ve sosyal alanı oldu. Şuanda köylerden Adıyaman’a gelmeyen kadın sayımız o kadar fazla ki hep bir baskı altında tutuldu kadın. İkinci sınıf vatandaş muamelesi gördü kadın. Bu dönem bir kadın milletvekili istiyorum. Belediye meclis üyesi istiyorum ve belediye başkanı istiyorum. Kadını yok olan ülkenin gideceği yol belli, umutsuzluk yolu, ben umudumu kaybetmedim. Umudum sizsiniz, yolunuz ve yolumuz açık olsun.” dedi.


Kadın hakları konusunda gerekli çalışmaların yapılmadığını ifade eden CHP Adıyaman İlçe Başkanı Hanifi Çavuş ise “Çok zor bir süreci yaşıyoruz. 1930 yıllarda birçok hakkı Mustafa Kemal Atatürk’le birlikte alan ama bir kadını eve hapsetme sürecine doğru gittiği çok zorlu bir süreçte yaşıyoruz. Bu süreci durdurmak ve bitirmek ancak ve ancak kadınların yapacağı bir devrim ile mümkün. Bu devrim biz değil sizler yapacaksınız. Ya kadın eve hapis olacak, sosyal hayattan uzaklaşacak. Bir anlamda yok olacak. Ötekileştirilecek. Sadece çocuk doğurup evinde çocuklarına bakan, kocasının eline mahkum olan, bir de kocasının işi yoksa bir de evinin imkanları ile zor şartlarda geçimini sağlayacak birer metala dönüşeceksiniz. Ya da çağdaş laik hukuk devleti içinde geleceği yöneten, geleceği ön gören bir yapı içinde olacaksınız. Ya Ortadoğu bataklığında yok olacağız yada hep birlikte aydınlık Mustafa Kemal Atatürk’ün bize göstermiş olduğu muhasır medeniyetler seviyesine doğru omuz omuza birlikte yol alacağız” diye konuştu.
CHP Kadın Kolları İl Başkanı Fatma Temiz Ünlü de, “ 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir araya geldik. Sağladığınız birliktelik için teşekkür ederim. Biz buraya kutlama yapmaya gelmedik. Biz kadınlar 8 Martta farkındalık günü olduğu idraki içinde birlikte nasıl yol alırız, kadını nasıl yücelte biliriz, siyasette nereye getirebileceğimizi öğrenmek için buradayız” 

CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer ise “ İnsanların hafızasından laikliği, bağımsızlığı, eşit yurttaşlığı silmeye çalıştılar. Yurttaşlık yerine neyi getirmeye çalışıyorlar.  Ümmetçiliği. Yurttaşlık yerine kulluğu getirmeye çalışıyorlar.  Bugün emekçinin sermayeye, kadınların erkeğe kul olduğu bir düzeni Türkiye'de 21 yüzyıl Türkiye’sinde inşa etmeye çalışan Türkiye’deyiz. Buna rağmen direnen, örgütlenen, hayır diyen kadınlar da bu ülke vatandaşları bunları unutmuyoruz. Bizler Türkiye cumhuriyetinde yaşayan kadınlar olarak, bu ülke yurttaşları olarak AK Parti’nin bize dayattığı düzeni kabul etmiyoruz” açıklamasında bulundu.