Mercan, genel ve yerel konularda yaptığı değerlendirmede, Millet ittifakından  Partili cumhurbaşkanı Hükümet sistemine, Tarsus’un yerel konularına kadar birçok konuda görüşlerini açıkladı, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Mercan “Genelde insanlar Ak parti hükümetinden memnun değil. Çünkü 20 yıldır iktidarda olan Ak Parti, bunun son 3 yılında   Partili Cumhurbaşkanlı hükümet sistemiyle ülkeyi yönetmeye çalışıyor, bunda da başarısız. Bunlar ilk seçimde iktidardan gidecektir” dedi.

Yerel konularda ise  görüşlerini şöyle açıkladı:

“Tarsus’un Büyükşehirden ayrı bir müstakil il olması gerekiyor. Tarsus Adana ve Mersin’in arasına sıkışmış, bunu kriter göstererek il yapmıyorlar. Bize sorarsanız 59 vilayetten büyük Tarsus il olmayı hak ediyor. Bizler iyi parti olarak sahadayız ve çalışıyoruz. Tarsus7un sorunları çok. Bir Havaalanı yıllardır bitirilemedi, sahil bandı projesi başlatılamadı. Çamlıyayla-Tarsus karayolu bir türlü bitirilemiyor, yapılan yerler başta Ulaş mevkii olmak üzere yeniden bozuluyor. Pamukluk Barajının su tutmasından sonra su verilmeyince insanlar perişan oldu. Su konusunda çiftçinin köylünün perişan olmaması için gereken yapılmalı.”

Mercan, Tarsus’ta Demiryolu geçitlerine acilen alt ve üst geçitler yapılmasını, kentte otopark  sıkıntısının giderilmesi için  yeni projeler üretilmesini, Gözlükule ve Şelale Oteli gibi sorunlara el atılmasını isteyerek “Bazı kamu daireleri yetersiz. mesela Tarsus İlçe Tarım Müdürlüğü binası yetersiz. yeni ve modern bir bina şart” dedi.
Yerel belediyeninde yetersiz olduğunu dile getiren Mercan, rakibimiz devam ediyor dedi. 

MEDYAD başkanı Okan Çalışkan, İyi Parti Tarsus ilçe başkanı Daniyel Mercan’a günün anısına Osmanlı Tuğrası hediye etti.