İsias Otel Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Deva Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Adıyaman Koordinatörü Essum Aslan, İl Başkanı Uğur Dündar, Süheyla Dicle, Mehmet Bağcı ve basın mensupları katıldı.

ASLAN; “GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYORUZ”

Adıyaman’da yapmış oldukları geniş kapsamlı araştırma ve görüşler neticesinde il başkanını belirlediklerini pırıl pırıl insanlara teslim ettiklerini dile getiren Kurucular Kurulu Üyesi Essum Aslan; “İl başkanı atamasıyla birlikte Türkiye geneli kurucu heyet ataması yaptık. Kurucu heyet il başkanımızla birlikte atandığı şehrin ilçeleri, il yönetimleriyle ilgili kafa kafaya verip ve şehrin dinamikleriyle birlikte sürekli irtibat halinde olacaklar. Adıyamanlı vatandaşlarımızın destekleriyle, hemşehrilerimizin destekleriyle Adıyaman için en iyi kurguyu nasıl yapabiliriz diye çalışacaklar. Allah utandırmasın. Ben aslen Şanlıurfalı'yım ama Adıyaman’ın benim için ayrı bir yeri var. Adıyaman tarihiyle, kültürüyle, tarım ürünleriyle bölgemizin önemli bir şehirlerden biri. Çalışmalarımız sürecinde Adıyaman’ın Sağlık ve Özellikle tütün konusunda sorunlarının olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Bu ve buna benzer sorunlar konusunda il başkanımız ve kurucu üyelerimiz ellerinden geleni yapacaklardır.

ASLAN: “VATANDAŞLARIMIZI ÜLKEYİ VE ADIYAMAN’I BİRLİKTE YÖNETMEYE DAVET EDİYORUZ”

Bu ülkeyi, bu şehri birlikte yönetmek için Adıyamanlı hemşehrilerimize çağrıda bulunuyoruz. Deva partisi gençlere ve bayanlara çok önem veren bir partidir. Ana kademede yüzde 35 kadın kontenjanımız var. Kadınlarımızın partimizin her kademesinde görev almasını istiyoruz. Ortak akılla yolumuza devam edeceğiz, bul ülkenin dertlerine deva olmaya gümbür gümbür geliyoruz” dedi.

Başkan Dündar; “DEVA PARTİSİ, BİREYSEL DEĞİL KİTLE HAREKATIDIR”

Deva Partisinin sıfırdan başlayan ve hala inşaası hızlı bir şeklide devam eden bir parti olduğunu belirten Deva Partisi Adıyaman İl Başkanı Uğur Dündar; “Partimizin il teşkilatının oluşmasında parti yetkililerimiz Adıyaman’da aylarca yapmış oldukları çalışmalar ve istişareler neticesinde görevi bize verdiler. Başta genel başkanımız Ali Babacan başta olmak üzere, Partimizin kuruluşuna emek veren herkese teşekkür ediyorum. Deva partisinin içerisinde bulunmak, bunun bir bireysel değil, kitle hareketi olduğunu bilmek insana siyaset olarak daha farklı bir alan açmaktadır.” Dedi

Başkan Dündar; “KİMSEYİ DIŞLAMAYACAĞIZ, ÖTEKİLEŞTİRMEYECEĞİZ”

Daha önce aktif bir siyasi hayatı olmadığını belirten Başkan Uğur Dündar; “Deva Partisinin bu memlekete farklı bir pencere açacağına, insanların refah anlamında hayatlarını değiştireceğine olan inancımdan dolayı bu partide siyaset yapmaya karar verdim. Bizim gibi gençlere verilmiş büyük bir fırsat olarak düşünüyorum. Adıyaman kadim bir şehir. Biz bu memleketin sorunlarını çok iyi biliyoruz. Bu anlamda sorunlara sadece eleştirel yaklaşmayacağız, aynı zamanda bu sorunların nasıl çözüleceklerine yönelik, analitik yaklaşımlarımız, mühendis dokunuşları, fikirler bu memleketten bu işi çok farklı noktalara getireceğinden eminim. Bireysel kararlar değil, kitlesel hareketle istişareye dayalı bir yaklaşım odaklı siyaset yapma ilkemizdir. Bu memleketin tüm renkleriyle diyalogumuz olacaktır. Kimseyi dışlamayacağız, ötekileştirmeyeceğiz. Herkesi dinleyeceğiz, Deva Partisinin kapısı bu şehir için sözü olan herkese açıktır. Adıyaman'ımızın hak ettiği hizmetlere kavuşması için hep birlikte çalışacağız. Bugün bizlerle birlikte olan ilimizin değerli basın mensuplarına teşekkür ediyorum” dedi.

Deva partisinin bayanlara ve gençlere önem vermesinden son derece mutlu olduğunu dile getiren Süheyla Dicle parti içerisinde yer alan bir bayan üye olarak pozitif bir ayrımcılık istediğini belirterek, Deva Partisi olarak Adıyaman’a hizmet etmek için göreve hazır olduklarını söyledi.

Deva partisinin Ortak Akılla hareket edecek olmasını önemsediklerini dile getiren Kurucu Üye Mehmet Bağcı; “Adıyaman doğup büyüdüğümüz şehir ve bu şehrin ne gibi sorunlarının olduğunu yakından bilen kişilerden biriyim. İl teşkilatımız, vatandaşlarımız ve değerli basın mensubu arkadaşlarımızla birlikte ilimiz için mücadele edeceğiz. Bizlere bu görevi layık gören başta genel başkanımız Ali Babacan başta olmak üzere partimizin her kademesinde görev alan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından karşılıklı sohbetin ardından toplantı son buldu.