Parti geleneği olarak seçimden seçime değil de seçimin hemen ertesi günü çalışmaya başladıklarını vurgulayan Başkan Alkayış, yapılan hazırlıklara ilişkin şunları söyledi;
“Bilindiği üzere 31 Mart 2019 tarihinde inşallah Türkiye yerel seçimlere gidecek. Bu seçimlerde belediye başkanlıkları, il genel meclisi üyelikleri, belediye meclis üyelikleri, mahalle ve köy muhtarlıkları yenilenecek. Bütün siyasi partiler gibi Ak Partimizde buna ilişkin olarak bir gayret içerisinde. Biz Ak Parti olarak içerisinden geldiğimiz gelenek seçimden seçime çalışan bir siyasi parti değiliz. Seçimin ertesi günü çalışmaya başlayan ve hemen kolları sıvayan bir teşkilatız. Buna ilişkin olarak Ak Parti Adıyaman Merkez ilçe başkanlığı 33 mahallemiz, 145 köyden sorumluyuz, 33 mahallemizde daha önce mahalle başkanlıklarımızı oluşturmuştuk. Bizim işleyişimizde çalışma prensiplerinden sandık bazlı çalışma dediğimiz çalışmanın alt yapısını oluşturmuştuk. Araya 24 Haziran seçimleri girdiği için o sürece aç askıya almıştı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da iştiraki ile ilçe başkanları toplantımız oldu. Bu toplantıda bize verilen talimat gereği biz bu sandık bazlı çalışmayı sandık yönetim kurullarına oluşturarak her sandıkta 3 ana kademe, 3 Gençlik Kolları, 3 Kadın Kolları olmak üzere toplam 9 kişiden oluşan ve sadece oy kullandığı sandıktan sorumlu olacak şekilde bir çalışma başlatılması arzu edildi. Biz zaten geçen yıllardan itibaren bunun alt yapısını oluşturmuştuk. Şu anda teşkilatımızla beraber ilçe teşkilatımızla beraber günlerdir sahadayız. Yaklaşık 1 ayda 23 tane mahallemizin bizzat ben kendim de iştirak ederek katılarak çalışmaları başlattık. 33 mahallemizin tamamında bu mekanizmayı kuracağız. Ne yapmaya çalışıyoruz? Bir seçmen listesinde yaklaşık Adıyaman için söylüyorum 300, 320, 350 civarında seçmen var. Partimizin politikalarının hükümetimizin icraatlerini bütün seçmenlere ulaştırmak istiyoruz. Seçmenlerimizin taleplerini de doğrudan doğruya aracısız teşkilat üzerinden yetkililere kavuşturmak istiyoruz. Bunun için sağlam özverili bir teşkilat yapısına ihtiyaç var ve birbirini anlayan ve birbiri ile sürekli iletişim kanalları olan halkımızla doğrudan doğruya temas kuracak bir yapıya ihtiyaç var. Onu oluşturuyoruz.”

-Sandık Yönetim Kurulları

Sandık yönetim kurullarının önemine ve vatandaşa ulaşma noktasında kolaylığına dikkat çeken Alkayış, şöyle devam etti;

“İleriki günlerde parti yetkililerimiz, il başkanımız, ilçe başkanlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, il encümenleri, biz partimizin idarecileri bu sandık yönetim kurulları üzerinden vatandaşımıza ulaşacaklar. Böylelikle biz bir sandıkta kaç tane engelli yurttaşımız var? Kaç tane okuma yazma olmayan yurttaşımız var? Kaç tane yeni gitmiş seçmenimiz var? Kaç tane hanım kardeşimiz var? Kaç tane gidilmesini isteyen vatandaşımız var? Önceden tespit ediyor ve buna ilişkin de dersimize iyi çalışarak iyi sonuç almak istiyoruz. Günlerdir arazideyiz Adıyaman halkına müteşekkiriz. Gerçekten Ak Partimizin Sayın Cumhurbaşkanımıza gerçekten sevgileri muhabbetleri devam ediyor. Bu muhabbete uygun karşılıklar vermeye çalışıyoruz. Biz ödevimizi iyi yaparak dersimize iyi çalışarak 31 Mart seçimlerine inşallah alnı ak şekilde çıkmak istiyoruz. Biz vatandaşımıza gideceğiz, vatandaşımızı bu sistemin içerisinde dinlemeye taleplerini almaya çalışacağız ve inşallah 31 Mart'ta en hayırlı sonuçları ülkemizin 24 Haziran'da bıraktığı yerden Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine uygun inşallah seçim sonuçlarıyla yürüyüşümüze devam edeceğiz. Ülkemizi 2023 hedeflerine inşallah koşarak kavuşturacağız diye temenni ediyorum.”