AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Erdoğan’ın seçimlerde Milletvekili aday adayı olmasıyla birlikte istifasının ardından boş kalan başkanlığa, başkanvekili Mehmet Dağtekin getirildi.

Basın mensuplarıyla bir araya gelen Dağtekin, yaptığı açıklamada, “Biz AK Parti ailesi olarak birlikte çalışır, mücadele verir, bir yerlere gelir. Ama bizim yer  değiştirme gereği olduğunda da yine kardeşçe yerlerimizi birbirimize bırakır, birbirimize destek olur, birbirimize yardımcı oluruz. Yaklaşık 7 ay önce Mehmet Erdoğan başkanımın yönetiminde siyasi ve hukuki işler başkanı olarak başkanım bize görev tevdi etti. Ardından kendisi aday adayı oldu. Ve sonra da başkanvekili olarak. Bir süre özellikle seçim sürecinde hamd olsun teşkilatlarımız ile birlikte çok güzel bir gayret ortaya koyarak bitirdik. Ama başkanvekili sıfatı ile devam ediyordum. Teşkilatımızın buradaki teveccühleri genel merkezimizin son kararı ile Cumhurbaşkanımızın onayı ve bize vermiş olduğu yük görev sorumluluğu ile Allah’ın izni ile dün itibariyle genel başkan yardımcısı ve teşkilatlanma başkanımız Mustafa Ataş bey’in elinden biz belgemizi, Adıyaman il başkanlığı belgemizi aldık. Hayırlara vesile olma duygusu ile sizlerle bunu paylaşıyorum.”dedi.

AK Parti Adıyaman il teşkilatıyla aynı şekilde devam edeceklerini vurgulayan Dağtekin, şöyle devam etti:

“İl başkanlarına soruldu. Siz teşkilatınızla çalışmak ister misiniz? Yeni bir teşkilat mı kurmak istersiniz diye, ben kendim bu teşkilat içinde bulunduğum için beraber başlayıp beraber buraya geldiğimiz için arkadaşlarım ile birlikte bu işi sürdüreceğimi, beraber bu işi sona götüreceği mi ifade etmiştim. Genel Merkezimiz de bu doğrultu da Adıyaman kararını verdi ve inşallah biz teşkilat olarak bütün birimleri, bütün bireyleri, başkanları, yönetimleri, üyeleri ile birlikte hiçbir yerine dokunmadan birlikte çalışmak isteriz. Ama bu çalışma esnasında arkadaşlarımızın bir kısmı yoruldum diyebilir. Arkadaşlarımızın bir kısmı zaruri değişiklik ihtiyacı hissedebilir. Memur olan arkadaşlarımız oldu. Bunlar müstesna, ben ekipte şunu gördüm; seçim de herkeste şevk var, azim var, heyecan var, partiye bağlılık var. Ama taktir edersiniz ki eksiğimiz de oldu. Başkan olması ayrı idi. Vekalet ayrı idi. Burada bir eksikliğimiz oldu. İnşallah biz bugün itibariyle bu eksikliklerimizi telafi edeceğiz”