Adıyaman Valiliği Bahçesinde bulunan Atatürk Anıtına Çelenk Bırakma törenine CHP Adıyaman İl ve Merkez İlçe, Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri hazır bulundu.

Atatürk anıtına çelenk sunulmasından sonra Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, konuyla ilgili açıklamayı CHP Adıyaman İl Kadın Kolları Başkanvekili Songül Yavuz yaptı.

Yavuz, yaptığı açıklamada, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti olan Cumhuriyet Halk Partisi 9 Eylül 1923’te Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Atatürkçü, sosyal demokrat siyasi görüşünü benimsemiş olan Türkiye Siyasi tarihinin ilk partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’de birçok ilklerin öncüsüdür. Çok Partili düzene geçiş sürecinden tutunda Türkiye de en uzun süre iktidarda bulunmuş parti olan Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan siyasi partidir. Cumhuriyet Halk Partisi Sosyal demokrasinin evrensel ilklerini benimsemiş Mustafa Kemal Atatürk Önderliğinde kanla gözyaşı ile kurulan dilekçe partisi olmanın çok ötesinde ülkenin benliğidir, Sakarya’dır, Kurtuluş savaşının yaşandığı her yerdir. Laik Demokratik Cumhuriyeti getiren partidir ana omurgadır. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’dir, dolayısıyla dünyanın sayılı partilerindendir. Cumhuriyet Halk Partisi halktır, halkın tamamını kapsayan partidir. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız, laik, demokratik, hak, hukuk ve adaletin uygulanacağı bir devlet olarak var olması, güçlenmesi ve en önemlisi halkımızın huzuru, mutluluğu ve refahı için mücadele eden partidir. Cumhuriyet Halk Partililer bıkmadan, yorulmadan ve yılmadan, ülkemiz için her türlü fedakarlığı yaparak, Türkiye Cumhuriyeti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Cumhuriyetinin kazanımlarının korunması için çalışacağız. Bu vesile ile başta kurucumuz ezeli ve ebedi Genel Başkanımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere partimizde bugüne kadar görev almış, 95 yıldır partimize emek veren partililerimize şükranlarımı sunar, vefat edenleri rahmetle anıyoruz" dedi.