CHP Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş, Basın İlan Kurumu (BİK)'nun yerel basının gelirini kendisine almasına sert tepki gösterdi.

Çavuş, yaptığı açıklamada, Basın İlan Kurumunun yaygın ve yerel basının önemli bir gelir kalemi olan icra, iflas ve konkordato ilanlarına el koyarak, kurduğu Resmi İlan Portalı sitesinde yayınlama hakkını kendi uhdesine aldığını anımsattı.

"TBMM Genel Kurulu’nda oldubittiye getirilerek yasallaşan kanun tasarısıyla yaygın ve yerel basının adeta bütün hayat damarları kesiliyor" diyen Çavuş, "Çok zor şartlarda elindeki kıt kanaat imkanlar ile ilindeki sorunları halkı bilgilendirmek konusunda habercilik yapan yerelde, halkın, siyasetçinin, kimsesiz fakir fukaranın ve halkın haber alması adına haber yapan, yeri geldiğinde kentini tanıtan, şehrin gelişimine katkı sunan, özelikle yerelde halkın sesi olma noktasında mücadele eden yerel basını susturma yok etme ve personel çalıştırarak istihdama katkı sunan yeni gazetecilerin yetişmesine öncülük eden yerel basını yok etme eylemidir ve bunun kabul edilir hiç bir tarafı yoktur"dedi.

Bu çalışmanın halkın haber alma hakkını sağlayan yerel basını bitirme projesi olarak değerlendiren Çavuş, şunları kaydetti:

"Önce gazeteleri birleşme yöntemi ile günlük gazete sayısını azaltma ve akabinde oldu bittiye getirerek, ilan yolu ile yaşamını idame ettiren, kıt kanat ile gazetesini yaşatmaya, haber yapamaya çalışan gazeteleri ve gazeteciyi bitirme projesidir.  Bu tür eylemler birliğe en çok ihtiyaç duyulan bu günlerde birliğimize zarar vermektedir.

Ayrıca yerel basını, televizyonu, Gazetesi, radyosu ve  internet haberciliği ile şehrin tüm sorunlarını dile getiren, yayılmasına, duyulmasına, çözüm üretilmesine katkı sunan, yani hepimizin ortak sesidir, bu susturma, yok etme projesini asla kabul etmiyoruz ve doğru bulmuyoruz. Hükümeti ve parlementoyu bu kanunu geri çekmeye davet ediyoruz"