TP Sosyal tesislerde düzenlenen iftar yemeğine TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, Milletvekili Adayı Muhammed Fatih Toprak, Yakup Taş, Abdulaziz Aslan, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, İl Başkanvekili Mehmet Dağtekin, Kadın Kolları Başkanı Perihan Gümüş, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Mutlu ve Aday Adayları katıldı.

DAĞTEKİN “UNUTMAYIN Kİ ŞEYTAN BİRİM, TEKİM DİYENLERLE BERABERDİR”

AK Parti ailesinin büyük bir aile olduğunu elirten AK Parti Adıyaman Başkanvekili Mehmet Dağtekin; “Bende varım diyen aday adaylarımız, yol arkadaşlarımız, dava arkadaşlarımızla bugün hep birlikte bir aradayız. İlimizden mevcut milletvekillerimizle birlikte 94 Aday Adayımız vardı ve neticede 5 arkadaşımız aday oldu. Ancak AK Parti öyle bir büyük parti ki ben yoktur, biz varız olgusu her zaman önde gelmiştir. Bizler büyük bir aileyiz. Peygamber efendimizin bir hadisinde buyurduğu gibi, ‘Birlik olunuz, bölünmeyiniz, parçalanmayınız. Unutmayın ki Şeyten birim, tekim diyenle beraberdir. O iki birlikteyim diyenden uzaktır. Kim cennettin ortasında bir köşk istiyorsa, birliğe beraberliğe, dostluğa, kardeşliğe, cemaate dahil olsun’. Bu vesileyle bu davaya gönül veren dava arkadaşlarımıza, aday adaylarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN HÜSREV KUTLU;

“TAYYİP ERDOĞAN’IN KOLLARINI KESİP ASLANLARIN ÖNÜNE ATACAKSANIZ OY VERMEYİN”

Ak partinin diğer partilerden farkının, amaç birliğinin ve bir dava şuurunun olması olduğunu belirten Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu; “Aday adaylığı sürecinden sonra hiçbir partide kolay kolay bir araya gelen olmaz, bizler bugün birkaç mazereti olan arkadaşımızın dışında tam kadro burdayız. İşte bu tablo, aday adayı olan arkadaşlarımızın tek dertlerinin bu davaya, partimize ve milletimize hizmet etmek olduğunu göstermektedir. Şimdi önümüzde çok önemli iki seçim var ve bu iki seçimde de zaferle ayrılmamız lazım. Şayet milletvekilliğinde çoğunluğu elde etmeyeceksek, güçlü bir parlemanto ile Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı seçmeyeceksek, Cumhurbaşkanlığına da oyunuzu vermeyin. Eğer Tayyip Erdoğan’ın kollarını kesip aslanların önüne atacaksak, elini kolunu bağlayıp vahşi canavarların arasına bırakacaksak, o zaman ona bu zulmü yapmayalım. Şayet Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı olarak sececeksek, elini, kolunuda güçlendirmemiz lazım, kudretli bir Cumhurbaşkanı yapmamız lazım.” Dedi,

ASLAN; “HEPİMİZİN TEK GAYESİ BU MİLLETE HİZMETKAR OLABİLMEKTİR”

AK Pratinin büyük bir aile olduğunu ve bu ailenin bir ferdi, neferi olmaktan büyük onur duyduğunu belirten AK Parti Adıyaman 5. Sıra Milletvekili Adayı Abdulaziz Aslan; “Bugün bu davaya gönül vermiş arkadaşlarımızla bir arada olmak beni mutlu etti. Aday olan, olamayan herkes biraradayız. Dünyanın hibir yerinde eşine rastlanmayacak bir tablo. Hepimizin orta gayesi bu millete hizmetkar olabilmektir. Ak parti ailesini iftar yemeğinde buluşturan il başkanlığımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Beş Milletvekilini meclise taşımak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden AK Parti Adıyaman 4. Sıra milletvekili Adayı Yakup Taş; “AK Pratiye, bu kutlu davaya gönül vermiş olan 94 aday adayı arkadaşımız vardı. Aday adayı olan her arkadaşımız bu işi layıkıyla yerine getirebilecek kabilyete sahip arkadaşlarımızdır. Ancak 5 aday belirlenmek zorundaydı ve kısmet oldu bu görev bizlere verildi. Rabbim kısmet emişse, sizlerinde desteğiyle ilimizden 5 milletvekilimizi çıkarıp mecliste sizleri en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız. Tabi Adıyaman’ın yanı sıra Türkiye geneli de büyük çoğunluğu elde edip, Cumhurbaşkanımızın elini güçlendireceğiz. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

TOPRAK; “BİZLER DAVAYI RECEP TAYYİP ERDĞAN’DAN ÖĞRENDİK”

Aday adaylığı sürecinin çok heyecanlı ve coşkulu geçtiğini ifade eden AK Parti Adıyaman 3. Sıra Milletvekili Adayı Muhammed Fatih Toprak; “Aday adaylık süreci ve temayül oylamasının dostluk havasında geçti, bugünde iftar yemeğinde bütün aday adaylarımız, adaylarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanımız, il teşkilatımızın her kademesi bir aradayız. Diğer partilerde bu tabloyu göremezsiniz, seçimlerde, temayüllerde sandelyeler ve yumruklar havada uçuşur. İşte AK Partiyi diğer partilerden ayıran en önemli özellik budur. Bizler davayı Recep Tayyip Erdğan’dan öğrendik. İnallah 24 Haziran seçiminde hep birlikte büyük bir Zafer’e daha imza atacağız. Bizleri mübarek Ramazan ayında biraraya getiren il teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Şeklinde konuştu.

HALİL FIRAT; “MECLİSTE ELİ ÇOK GÜÇLÜ BİR CUMHURBAŞKANI SEÇMEMİZ LAZIM”

Birbirinden değerli 94 Aday adayının olduğu bir çatı altında siyaset yapmatan büyük mutluluk duyduklarını belirten AK Parti Adıyaman Milletevkili İbrahim Halil Fırat; “Rabbim kısmet etti dört yıl il başkanlığı görevinde bulundum ve ardından milletvekili seçildim. 24 Haziran tarihinde yapılacak olan seçimde de yeniden aday göesterildim. He ne olursa olsun, ben değil biz varız. 94 arkadaşımız AK Partinin sadece bir siyasi parti olmadığını, dava partisi olduğunu çok iyi biliyorlar. O nedenle fitne, fasete fırsat vermeden mecliste eli çok güçlü bir Cumhurbaşkanımızı seçmek için elimizden geleni yapacağız.” Dedi.

SALİH FIRAT; “GEÇEN SEÇİMDE KIL PAYI KAÇAN 5-0 BU SEÇİMDE BAŞARACAĞIZ”

Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiğini belirten AK Parti Adıyaman milletvekili Salih Fırat; “Milletimizin çok büyük yüksek bir oy oranıyla Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı seçecektir. Ancak onun elini kolunu güçlendirmemiz adına, meclis çatısı altında anayasa değişikliğini yapabilcek bir çoğunluğa sahip milletvekili sayısını çıkarmamız gerekiyor. Ayrıca son yapılan seçimde kıl payı 5-0’ı kaybetmiştik, sizlerden tek isteğim daha iyi gayret edip, 5 milletvekilimizi meclise göndermenizdir.” Dedi.

TBMM BAŞKANVEKİLİ AYDIN;

“MİLLETE EFENDİ OLMAYA DEĞİL, HİZMETKAR OLMAK İÇİN VARIZ”

Bu seçimin olmak veya olmamak dara önemli bir seçim olduğunu belirten TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın; “il teşkilatımızın her kademesi birbirine omuz vererek bugünlere geldik, başarı elde edildi ve eğer bu teşkilat olmasaydı bizler burda olmazdık. İlçe teşkilatlarımız kendi görevlerini yapıyor, kadın kollarımız ev ev geziyor partimize, Cumhurbaşkanımıza destek istiyor. Gençler coşkuşusya enerjisi ile bize heyecen katıyorlar. Milletvekilleri, belediye başkanları seçilmiş kişiler ancak bu teşkilatlar olduğu için seçilmiş kişilerdir. Eğer teşkilatlar olmazsa, sizler olmasanız, milletimizin duası ve desteği olmazsa bizlerde olmayız. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi biz millete efendi olmaya değil, hizmetkat olmak için varız. Bu millete hizmet için makamlarda oturabiliyorsak değerlidir, yoksa makamdan güç alıp günü günü gün edeni millet anında al aşağı eder. Burada aday olan arkadaşlarımız çok daha bilgili olduğu için Ahmet Aydın veya diğer aday arkadaşlarımız çok özelliği olduğu için burada değil, diğer 89 arkadaşımızda bizimle aynı şeylere haizdir. Tek amacımız millete hizmet etmekdir.

“BU İŞLER ALLAH NASİP ETMİŞSE OLUR, NASİP DEĞİLSE OLMAZ”

Kaderimizde varsa, Allah nasip etmişse sebepler bir araya gelir ve o iş birilerin nasip olur. Aslolan Allah’ın rızası. Nasip lazım şunu özellikle ifade edeyim, tuttuğum oruç hakkı için bu listeden benim haberim yoktu. Benim kendimle ilgili durumum net değildi. Ben şunu da ifade ettim. Benim için hamdolsun Allah nasip etti, Cumhurbaşkanımız bizlere yol açtık. Belli görevler üstelnid, ama terkar gelirse, sana şu kapının arkasında sana ihtiyacımız var derlerse, ne görev verirlerse hazırım. Ama nasip kısmet meselesi. Televizyonda milletvekili arkadaşlarımızdan aday isimlerini öğrendik. Ne olursa başımız büyük bizden biliyorlar. Bu liste Sayın cumhurbaşkanımızın listesi, hep beraber hepimiz, bu millet adına, ak parti adına güçlü bir şekilde birlik ve beraberlik içerisinde koşuşturmamız lazım.

“BU SEÇİM OLMAK YADA OLMAMAK KADAR ÖNEMLİ BİR SEÇİM”

Bu seçim olmak yada olmamak kadar önemli bir seçim. O nedenle 24 haziranı çok iyi değerlendirmemiz lazım. Recep Tayyip Erdoğanı ortadan kaldırmak içien çevrilen filim fırıldaklara bakın. Ne oyunlar oynanıyor herkes görüyor. Şimdi döviz kuru üzerinden bizi vurmaya çalışıyorlar. O nedenle Cumhurbaşkanımızı güçlü bir şekilde seçmemiz lazım. Recep Tayyip Erdoğan’ı tek başına oraya göndermek yetmiyor. Elini kolunu çok iyi güçlendirmemiz lazım. FETÖ aklıyla fitne sokulmaya çalışılıyor. Bu oyunlara gelmememiz lazım. Cumhurbaşkanı seçilipte güçlü bir meclis arkasında yoksa meclisin ne hale geleceğini düşünemiyorum. Onun için temiz bir sayfa açmamız lazım. Eksiğimiz gedigimiz olabilir, hiçbir birimiz mükemmel değiliz bizler güçlü bir kadroyuz. Bizim esas amacımız dava. Bu bilinçle birbirimize sıkı bir şekilde sarılmamız lazım. Yoksa kaçan balık büyük olur. Suriye, Irak ve libyayı ne hale getirdiler çok iyi görüyorsunuz. Onun için ne olursunuz, istirhamım artık önümüze bakacağız, bundan sonraki süreçte fitne fesata fırsat vermeden safları sık tutmak durumundayız. Birlikte olursa daha güçlü oluruz.

“BU OYUN DIŞARIDA YAZILIYOR, İÇERİDE SAHNELENİYOR”

Düne kadar birbirine saldıranlar, şimdi bir araya geldiler. Bunları kim bir araya getirdi, her şey kendiliinden olmuyor. Bir üst akıl tetip ediyor, yer geldi partiyi kapatmaya çalıştılar, yeri geldi ülkeyi bombalamaya başladılar, şimdi döviz kuru üzerinden nasıl bir kaosu oluştururuz hesapları yapıyorlar. Bu siyaset dizaynı yapanlara bizim prim vermemeiz lazım. Bu oyun dışarıda yazılıyor, çevre birlikçeleriyle sahneye koyuluyor. Bizim daha güçlü hedefe doğru kilitlenerek hedefe yürümemiz lazım. 1 Haziran tahrihinde Cumhurbaşkanımız Adıyaman’a gelecek, Cumhurbaşkanımız adıyaman’ı Adıyaman Cumhurbakanımızı çok seviyor. O Nendenle 1 Haziran Cuma günü Adıyamanlı hemşehrilerimiz Dünya lideri, mazlumların umudu olan sayın Cumhurbaşkanımızı her zamankinden daha coşkulu bir kalabalıkla karşılayıp bağrına basacaktır. 24 haziran tarihine kadar hep birlikte seçim sabahına kadar elimizden geleni yapacağız. Bu vesileyle bizleri bir araya getiren İl başkanlığımıza, aday adaylarımıza teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.