Haber-Metin Harıkçı

Çayır, kongrenin yapılacağı Yeni Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Toplantı Salonu'nda partililer tarafından karşılandı.

Açılış konuşmaların ardından kürsüye çıkan Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, "Biz geldiğimizde adalet sağlayacağız, hayat pahalılığını sona erdireceğiz. Kalınmayı sağlayacağız, hukuku üstün tutacağız. Bunları önceki dönemde söylerler yapamadılar ama bizler bu söylediklerimizi yapacağız. Biz geldiğimizde görevini yapan çekip gidecek, kimse kendinin zengin sınıfını oluşturmayacak, kimse sadakat sistemini oluşturmayacak, garibinde kimsesizinde dayısı devlet ve adalet olacak. Onun için milli yol kesinlikle Türkiye'deki siyasetini, menfaat siyasetini red ediyoruz, siyaset yolu ile zengin olmayı red ediyoruz. Biz size hizmet siyasi vaad ediyoruz "dedi.

Türkiye, Siyaseti kendi istikbali haline getirenlerle bir yere varamayacağını dile getiren başkan Çayır; “ Milli yol Türkiye de üç kağıt, menfaat siyasetini red ediyor. Siyaset yoluyla zengin olmayı red ediyoruz. Bize Muhsin Başkan gibi ayakta ölmek yakışır. Bu hareket siyasi parti hareketi değil. Siyaseti birilerinin zenginlik kapısı olmaktan çıkaracağız. Biz Kendi kaynaklarımız ile büyümeyi hedefleyen bir partiyiz. Her şey değişecek diyen milyonlara ihtiyacımız var. Biz bağımsız bir hareketiz. Birileri diyor ki arkanızda kim var. Bizim arkamızda Allah var millet var başka kimse yok. Bu hareket kadınların, gençlerin millete sevdalıların omuzları üzerinde yürüyecek. Tüm partiler hak hukuk adaleti sağlayacağız dedi. Garibin de kimsesizin de dayısı devlet olacak. Türkiye de ilk kez üreterek büyüyeceğiz diyen bir hareket var. Bu yüzden bizim mutlak anlamda adalete ihtiyacımız var . Türkiye de tarımı sanayiyi eğitimi değişime dönüşüme uğratan yapısal değişiklik, bir şey değişerek her şey değişir diyen milyona ihtiyaç var. Türkiye'de öyle bir sistem kuracağız ki herkes geleceğinden emin olacak. Siyasetin tek bir amacı olacak milleti şerefi ile yaşatacak, bizim temelimizde adalet var. Türkiye'ye adaleti getireceğiz. Muhsin başkanın ifadesi ile söylüyorum bu yol milletin yolu, mazlumların yoludur. Adıyaman’da hemşehrilerimizle birlikte olmaktan büyük mutluluk duydum. Düzenlemiş olduğumuz kongremizde il başkanlığına seçilen Hanifi Dağdelen başkanımıza, yönetimine ve teşkilatına başarılar diliyorum. Bugün bizleri yalnız bırakmayan Adıyamanlı hemşehrilerimize teşekkür ediyor, kongremizin ilimize, partimize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Genel başkan Remzi Çayır’ı Adıyaman’da ağırlamaktan büyük onur duyduklarını dile getiren Milli Yol Partisi Adıyaman İl Başkanı Hanif Dağdelen; “Şahsıma il başkanlığı görevini uygun gören başta genel başkanımıza ve yol arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Partimizin vizyon ve misyonu doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kongremiz ilimize, partimize ve ülkemize hayırlara vesile olsun. Bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.