Metin HARIKÇI

“13. Cumhurbaşkanı'na az kaldı, Cumhurbaşkanı 6'lı masanın gösterdiği aday olacaktır" diyen Babacan, "6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayının tek bir hukuk politikası olacak, Tek bir ekonomi politikası olacak. Tek bir dış politikası olacak." ifadelerini kullandı.

Babacan’ın yaptığı konuşmanın önemli başlıkları şu şekilde;

Bağkur ve SSK'nın faizlerini sileceğiz…

6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayının tek bir tarım politikası olacak, Tek bir hukuk politikası, Tek bir ekonomi politikası ve tek bir dış politikası olacak. Böylece vatandaşlarımızın karşısına çok net, temiz, uzlaşılmış bir çözümle çıkacağız. İktidara gelirsek Bağ kur ve SSK'nın faizlerini sileceğiz. Ana parayı da 2 yıla yayacağız" dedi.

6 ayda bu ekonomi sorununu çözeceğiz

Babacan, "Asgari ücretlinin en temel ihtiyacına kavuşmak için 6 ay çalışması gerekiyor. Gençlerimiz başka ülkede yaşamak istiyor. Ne kadar hazin değil mi? Eğitimde fırsat eşitsizliği var. Biz gelirsek KPSS’den sonra mülakatı tamamen kaldıracağız Üniversite öğrencileriyle görüşüyorum. ‘Sayın Genel Başkanım bir öğünle ayakta kalabilirmiyiz’ diye düşünüyoruz." dedi.

Göç sorunu ülkenin en önemli sorunu oldu

Sınırlar kevgire döndü diyen Ali Babacan, "Göç sorunu ülkenin en önemli sorunu oldu. Ben buradan hükümete soruyorum. Siz sınırı mı koruyamıyorsunuz yoksa Amerika'yla anlaştınız da sınırdan geçenlere Türkiye'de yeni bir yaşam alanı mı oluşturuyorsunuz?"

FETÖ büyük bir terör örgütüdür

Babacan, 16 eylem planları olduğunu belirterek, "15 Temmuz'dan bu yana KHK'lı vatandaşlarımızla ilgili hukuk çalışmamız var. FETÖ büyük bir terör örgütüdür. Kurunun yanında yaş yanmasın. Bu yargının görevidir. 1 milyon 475 bin kişiyi terör örgütü üyeliğiyle suçluyorlar. Bir ülkede 1,5 milyon terör örgütü üyesi olur mu?" ifadelerini kullandı.

Adıyaman’daki tütünü yaşatmamız gerekiyor

Babacan, “Adıyaman’daki tütünü yaşatmamız gerekiyor. Adıyaman’daki tütüncülüğün gelişmesi gerekiyor. Bu işin sigara boyutu var, vergi boyutu var. Apayrı boyutları var. Konuyu iyi biliyoruz. Çözümü tütün politikasından geçiyor” ifadesini kullandı.