Konuyla ilgili bir açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin AK Parti Genel Merkezi'nin karar ile aday adaylık başvuru tarihinin 16 Kasım'a kadar uzatıldığını duyurdu.

Dağtekin açıklamasında şu sözlere yer verdi; "Bilindiği üzere bugün yerel seçimlerle ilgili müracaatlarımızın son günüydü. Ancak 12 Kasım 2018 Pazartesi günü bitecek 2019 Mahalli İdareler Seçimleri Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvuruları, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla 16 Kasım 2018 Cuma günü saat 17.00'ye kadar uzatıldığını tüm kamuoyuna ve müracaatta bulunacak kardeşlerimize bu vesileyle duyurmuş olalım. Elbette bu süreç devam ederken bizlerde teşkilat olarak boş durmuyoruz.  Genel Merkezi'mizin anket ve kamuoyu araştırmaları devam ediyor. Rabbimiz  bizler için neyi hayırlı kılmış ise , hem nefsimiz hem de memleketimiz için hayırlısı ne ise  onu versin.İstenen de ısrarcı olmamak lazım. Hayırlısını istemekte ısrarcı olmamız gerekiyor.  Bu durum, özellikle bu süreçte aday adayı olan siyasi kardeşlerimizin öncelikli meselesi olması gerekiyor. Öyle anlar olur ki 'bana ihtiyaç yok ' şeklinde zannettiğin anda, ihtiyaç vardır zannettiğin bir süreç gelişir ve sıra sana gelir ve vazgeçilmez biri olarak parti tarafından talep edilirsin.İşin bu boyutunu hiç birimizin unutmaması gerekiyor" dedi

ilçelerde yapılan istişare toplantılarına ve AK Parti'nin misyonundan da bahseden Dağtekin "Teşkilat olarak ilçelerimizi gezdik. AK Parti Genel Merkezi'mizin bize verdiği format doğrultusunda ilçe teşkilatlarımızın hepsini gezdik. Teşkilatlarımızın kendilerini çek etme adına, özellikle kültür birliğimizin oluşturulması, teşkilatçılıkta ahde vefayı dikkate almak için ilçe teşkilatlarımızla istişare toplantıları gerçekleştirdik. AK Parti'mizin kuruluşundan bu yana  teşkilatlarımızda  görev almış, belediye başkanlığı yapmış, encümen olarak görev almış tüm kardeşlerimizle kucaklaşıyoruz. Bu konulara özellikle dikkat edilmesi gerekiyor. Ve bizlerde bu hassasiyetle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şayet bizler kendi evimizde bunlara dikkat etmez isek şehrimizde daha da dikkatsiz oluruz. Dolayısıyla bütün yapılan çalışmalar önce özelden genele doğru gitmelidir. İşe evimizden yani partimizden başlamamız gerekiyor.Daha sonra ise bölgemizin tamamında gayret etmeliyiz.Ki hep birliktede inşallah rahmetten istifade edelim.Şunu özellikle vurgulamak istiyorum; Hepimizin, birbirimize rahmet nazarıyla bakması gerekiyor. Hepimiz buralıyız, Adıyamanlıyız. Kimsenin evinin yıkılmasını, kimse kendi memleketinin üzerine bomba düşmesini, kimse komşular arasında savaş çıkmasını istemez. Madem böyle, hepimiz birlikte yaşama kültürünü  oturtmamız gerekiyor. Bunu  sağlamının yolu da diyalog, huzur ve maneviyattan geçiyor. Medeniyetimiz ve kültürümüzle ile ilgili okumaları tekrar hatırlamalıyız. Bunu yaparken de birlikte yaşamanın ana ekseni olarak karşıdakini de dinlemeli ve onun da birlikte yaşama ilişkin neler düşündüğünü anlamaya çalışmalıyız Kendi evlatlarımıza ve çevremizdeki gençlere birlikte yaşama kültürünü iyi anlatmamız gerekiyor. Maalesef popüler kültürün her geçen gün gençlerimizi esir aldığını görüyoruz. Muhafazakar ve demokrat bir parti olarak İslam'ın hakikatiyle, gençliğin enerjisini birleştirdiğimizde bırakın Türkiye'yi, dünyayı dönüştürebileceğimize inanıyorum. Dolayısıyla bu kültürü mutlak surette gençlerimize ve teşkilatlarımıza aşılamamız gerekiyor. Bunun yanında gençlerimizle olan iletişim eksikliğini yeniden sağlamamız gerekiyor. Ama genelde de tüm Adıyamanlılar olarak birbirimizle kucaklaşmayı, kentimiz için odaklanarak, Adıyaman'ı en iyi yere getirmenin mücadelesini vermemiz lazım. Tekrar yerel seçimlerin başta bizim partimiz olmak üzere bütün partiler açısından da hayırlar getirmesini diliyorum. Allah hayırlı mübarek eylesin." dedi.