4 bin nüfuslu ilçede yaklaşık bin kişiye istihdam alanı oluşturan işadamları, teşvik bekliyorlar.

ASKON Başkanı İbrahim Genciz, Sincik'te çalışan 6 firmanın olduğunu hatırlatarak, 2018 yılının kendileri için belirsiz bir yıl olacağa benzediğini ifade etti.

Adıyaman'ın 6. bölgeye kısmen alındığını anlatan Genciz, "Sadece organize sanayi bölgeleri faydalanıyor. Sincik'te 750 çalışanımız var. Eğer 2018'de bizim Sincik teşvik kapsamına alınmazsa gerçekten firmalar ciddi sıkıntılar yaşayacaklar. Dağın başında 4 bin nüfusumuz olan bir yerde 750 çalışanımız var. Bu gerçekten büyük istihdam, gerek milletvekillerimiz, başbakanımız, cumhurbaşkanımız bunu göz ardı etmemelerini, bunun üzerinde ciddiyetle durmalarını istiyoruz"dedi.

- BURADA YATIRIM YAPMAK ZAHMETLİ

Burada yatırım yapmanın zahmetli olduğunu dile getiren Genciz, şunları kaydetti:

"Burada yatırım yapmak hem zevkli hem zahmetli. Zevki akrabalarımız, dostlarımız hepsi bir arada çalışıyoruz. Zahmeti ise burası dağlık bölge, İstanbul'dan kat kat uzak, bunun işin gelmesi, gitmesi, teknik kısmı, bunlarda zahmetli kısmı ama her şeye rağmen biz bu işi seviyoruz. Memleketimizi seviyoruz. Onun için buradayız. Bu sıkıntılar inşallah giderilir"

- TEŞVK GELİRSE, İSTİHDAM 2 KATI ARTAR

Teşviğin önemli olduğunun altını çizen Genciz, "Eğer Sincik teşvik kapsamına alınırsa bütün firmalar söz veriyor. Bu bugün 750 kişi ise bu yarın bin 500 kişi. Nerden baksan Sincik nüfusu tamamıdır. Bu önemli, inşallah sesimiz duyurulur. Bugün Sincik şampiyon olmuş bir ilçemiz. Bunun devam ettirilmesi için muhakkak teşvik şart. Yollarımız da düzeltilmeli. Çünkü yollar çok virajlı, bu da araçların ulaşımı noktasında sıkıntı oluyor"şeklinde konuştu.