Edinilen bilgiye göre, gece 24:15 civarında Sincik Devlet Hastanesi yakınında bulunan nöbetçi Eczane önünde bekleyen polis aracına hastane karşısında bulunan dağlık alandan uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Terör örgütü PKK tarafından yapıldığı tahmin edilen saldırıda polis aracına çok sayıda kurşun isabet etti. Araç içerisinde bulunan iki polis memurundan birisi ağır yaralandı. Açılan ateş sonucu yaralanan ve durumu ağır olan polis memuru ambulansla Adıyaman eğitim ve araştırma hastanesine sevk edildi. jandarma ve emniyet güçleri Sincik devlet hastanesi önü ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alırken, olayın terör saldırısı olma olasılğı üzerinde duruluyor.

Yaşanan saldırı sonrasında olay yerine çok sayıda polis ve jandarma ekibi sevk edildi. Yaralı polis memuru önce Kahta Devlet Hastanesi’ne daha sonra Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi sevk edildi.

Ağı yaralanan polis memurunun kan ihtiyacı için başta meslektaşları olmak üzere vatandaşlar kan vermek için hastaneye akın etti. Yaralının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Yaşanan olay sonrasında Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, Emniyet Müdürü Metin Alper Sincik ilçesine gitti.

Adıyaman Valiliği de olaya ilişkin “Sincik ilçemizde ekip otosuna yapılan saldırı sonucu bir polis memurumuz yaralanmıştır. Yaralı polis memuru Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınmıştır. Saldırıyı düzenleyenlerin yakalanması için operasyon başlatılmıştır” açıklamasını yaptı.

Bölgede jandarma ve polisin operasyonları sürdürdüğü öğrenildi.