Sincik-Kahta Karayolu Doluca köyü yakınlarında önceki gün iki ailenin silahlı kavgasında hayatını kaybeden 6 kişiden otopsisi yapılan 4'ü toprağa verildi. Gözel ve Göğüs aileleri arasında çıkan silahlı kavgada Göğüs ailesinden Mehmet Göğüs, İbrahim Göğüs, İbrahim Göğüs, Yusuf Göğüs, Gözel Ailesi'nden ise Mehmet Gözel ve Mustafa Gözel hayatını kaybetmiş, 4 kişi ise yaralanmıştı.

Meydana gelen ve yolu kan gölüne çeviren olay sonrası üç kişi olay yerinde can vermiş, yaralı olarak ambulansla Adıyaman Eğitim Araştırma Hastanesi ve Kahta Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan şahıslardan 3’ü daha vefat etmişti. 4 Kişinin de yaralı olarak hastanelerde tedavileri devam ederken, Sincik ilçesine bağlı Çamdere köyünde üst düzey güvenlik önlemleri alındı.

İlçede yeni bir olay yaşanmaması için silahlı kavga sonrası özellikle Çamdere köyü içinde ve girişinde geniş güvenlik önlemi alındı. Vefat eden vatandaşların yapılan otopsi işlemlerinin ardından sabahın erken saatlerinde Göğüs ailesinden İbrahim Göğüs, Mehmet Göğüsİbrahim Göğüs, Yusuf Göğüs'ün cenazesi Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak Sincik ilçesi Çamdere köyüne götürüldü.

Köyde aralarında yaklaşık 3 kilometre mesafe bulunan iki farklı mezarlıkta ilk olarak Göğüs ailesinden vefat eden dört kişi gözyaşları arasında toprağa verildi. Köyde çıkabilecek bir gerginliğin önüne geçmek adına Cenaze töreninde çok güvenlik, az katılım önlemiyle hareket eden güvenlik güçleri Valilik talimatıyla birinci derece harici kimseyi mezarlığa almadı.

Göğüs ailesinin defin işlemi bittikten sonra Gözel ailesinden vefat eden iki kişi öğleden sonra köye getirilerek defin işlemi gerçekleştirileceği belirtildi.

Öte yandan dün haber ajanslarına düşen son dakika bilgisine göre silahlı kavgada ölü sayısı 7’ye yükseldi haberi üzerine Adıyaman valiliğinden bir açıklama geldi ve ölü sayısının 6 olduğu silahlı kavgada yaralanan ve durumu ağır alan kişinin yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği ifade edildi.