Sözcüklerde anlamı karşılık beklemeden yakın ilgi, dostluk, şefkat, bağlılık göstermeye yönelten ve fedakarlıkları göze aldıracak kadar güçlü olabilen duygu diye geçer.


insanın onu duyumsaması ile yansıtması ile farklı şekiller alır. Nasıl mı? Bir ışığın kristalden içeri girip kırıldığında yansıttığı renk cümbüşü gibidir. En güzel şekilde sevmek; insana yakışır, kristal gibi tamamen özümseyip her rengini yansıtabildiğimizde bu daha da güzelleşir. 


Yarî seversin sevdi olur, yaradanı seversin ilahi aşk olur, yavrunu seversin şefkat olur, yurdunu seversin toprak olur.


Sonsuzdur sevgi sonsuzluk işaretindeki(∞) gibi. Halka halka eklendiğinde birbirine insanın güçlü kılar, korkuyu azaltır, yakınlığı arttırır ve insanı bir bütün kılar. 

Sevmenin kalp dilinde bir zıddı varsa o da üzmemek ve zarar vermemektir.Seven üzmez üzemez; seven zarar vermez veremez. Bir çocuğun istediği oyuncağı alamadığında elindekileri kırması gibi büyümeyen çocuk insanlar böyle davranır. Oysa yetişkince sevmek öyle mi? Yetişkince severken yönetebilmeli. Yönetilemeyen kontrolsüz sevgi ise çok süratli giden bir araba gibidir.


Direksiyon hakimiyetini sağlayamadığımız bir araç misali kazaya sürüklenir. Ya yaralanır ya da hayatımıza mal olur. Bazılarının "sevdim ama felaketim oldu" cümlesini duymuşsunuzdur. Bu nedenle sevgi yönetilebilmeli ve öfkeye dönmesine izin verilmemelidir. Seviyorum demek öyle özel ki dünyanın en güzel kelimesi olarak ödüllendirilmeli ve daha çok kullanılmalıdır. Sevmek, sevilmek temennisi ile incinmeden, incitmeden güzel sevmeyi başaranlara en güzel armağan yine sizin elinizde.


Psikolog Çetin Öztürk
Instagram:Psikologcetinozturk
Günün Sözü: Sevilmek, suya dokunmak gibidir dalga dalga büyür.