İlimizde yayın hayatını sürdürmekte olan 02haberler.com İnternet sitemizde bundan böyle siz değerli dostlarımızla gerek haber, gerekse köşe yazılarımızla sizlerle birlikte olmaya çalışacağım.

Kendi mesleğimizle ilgili konuların yanı sıra, otomobillerle ilgili konularda dilimizin döndüğü kadar bir şeyler paylaşmaya gayret edeceğiz.

Bugün ilk yazımıza seramik kaplama nedir, yararları nelerdir konusu üzerinde durmak istedim…

Seramik kaplama, aracın orijinal boyası üzerine uygulanan ve ikinci bir tabaka oluşturarak aracın orijinal boyasına zarar vermeyi engelleyen bir koruma tabakasıdır.

Yani, yüzeydeki gözeneklerin en derin noktalarına nüfuz ederek bir nevi aracın boyası üzerinde kalkan görevi görmektedir.

Seramik kaplama yararları nelerdir?

Seramik kaplama otomobilin boyasını aşınma, çatlama, soyulma ve dökülme gibi istenmeyen etkilerden korur. Aynı zamanda pürüzsüz yüzeyi sayesinde otomobilin kaportasının çamur, kuş pisliği gibi kirlerden daha kolay temizlenmesini sağlar.

Seramik kaplama, camsı yüzeyi sayesinde otomobilin boyasının daha parlak ve canlı görünmesini yani boya korumayı sağlar. Kaportanın su tutmasını engeller. UV koruma özelliği sayesinde otomobilin boyasının güneş ışınları sebebi ile solmasının önüne geçer. Otomobil cilaya ihtiyaç duymaz.

Araçlara seramik kaplama nasıl yapılır?

Seramik kaplama uygulaması işlemi gerçekleştiren firmalara göre küçük değişiklikler gösterse de, temel aşamaları aynıdır. Seramik kaplama uygulamasına başlamadan önce araç çok iyi bir şekilde temizlenir. Aracın yüzeyindeki çizikler varsa onarılır. Araç bu işlemden sonra kurumaya bırakılır. Araç kuruduktan sonra araca zarar vermeyecek yumuşak bir bez ile seramik kaplama sıvısı aracın yüzeyine uygulanır. Bu işlem isteğe göre üç veya dört kat olarak uygulanır. Bu işlem sırasında dikkat edilecek nokta, sıvının bütün yüzeye homojen olarak yayılmasıdır.

Seramik kaplama yaptırılan araçta nelere dikkat etmelisiniz?

Seramik kaplama uygulaması, uzun süreli ve kalıcı olarak aracınızın boyasını dış etkenlerden korur. Seramik kaplama uygulaması yapılan aracın temizliğinde daha fazla özen gösterilmesi, aracın uygulamayı yapan uzman firmanın tavsiyelerine göre aracın yıkanması gerekmektedir.

Seramik kaplama yapılan bir araç nasıl yıkanır?

Burada esas olan, uygulamayı yapan uzman firmanın tavsiyelerine uymaktır. Genel olarak seramik kaplama işlemi görmüş bir aracı yıkarken uygun şampuanların kullanılması önerilmektedir. Yanı sıra aracın sert fırçalar ile yıkanması tavsiye edilmemektedir. Aracı uzun süre güneşte bırakmak ise seramik kaplamanın ömrünü kısaltabilir. Seramik kaplama uygulaması yapılan bir araç yumuşak fırça ve oto araç şampuanları ile yıkanmalıdır.