CeylanpınarKızıltepe arasında gerçekleşen temel atma töreninde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Ceylanpınar-Kızıltepe Yolu temel atma töreninde sizlerle bir arada bulunmaktan dolayı duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Bildiğiniz gibi AK Parti, 7. Olağan Büyük Kongresi’nden çok güzel bir mesajla çıktı. Türkiye için güven ve istikrar. Bizler de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, 2003 yılından bugüne ülkemizin geleceğe güvenle bakabilmesi ve istikrarımızın daim kılınması için dev adımlar atıyoruz. Tamamlanan pek çok büyük proje bugün dünyanın en önemli ticaret yolları üzerinde bir lojistik güç olmamıza imkan tanıyor. Diğer yandan da yüzümüzü geleceğe dönerek yepyeni açılımlar için çalışmaya devam ediyoruz. Öyle ki, ülkemizde şu anda 4 binden fazla şantiyemizde hummalı bir çalışma yürütüyoruz.” dedi.

Bakan Karaismailoğlu, “Ceylanpınar-Kızıltepe Yolunun temelini atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Toplam 61,7 kilometre uzunluğunda olan Ceylanpınar-Kızıltepe yolu 2 çarpı 1 olarak projelendirilmiştir. Proje bedeli 240 milyon lira olan proje bünyesinde 227 metre uzunluğunda 3 adet köprü ve 10 adet kavşak bulunmaktadır. Bu proje sayesinde mevcut yolun fiziksel ve geometrik standartları yükseltilecek böylece daha konforlu ve güvenli bir trafik akışı sağlanacaktır. Sınır güvenliğinin temini, askeri birliklerin sevkiyatı ve insani yardım faaliyetlerinin sorunsuz olarak sağlanacağı güvenli bir ulaşım koridoru oluşturacağız. Çağımızda güvenli, hızlı ve kolay ulaşım ticaretin, üretimin ve ihracatın en önemli bileşenidir. GAP Projesinin faaliyete geçmesiyle birlikte Şanlıurfa’mızın da üretkenliği, bereketi artmıştır. Şimdi Şanlıurfa’nın alın terini ve emeğini, yollarımızla, köprülerimizle, raylarımızla dünyaya taşıma zamanıdır. Yaptığımız ulaşım yatırımları sayesinde tarım ürünlerimizin yurt içi ve yurt dışı pazarlarına dağıtımını sağlayarak, bölgemizin ekonomik büyümesine önemli bir katkı sağlayacağız. İnşallah, daha nice projeler ve yeniliklerle Şanlıurfa’mızın, Mardin’imizin imarına ve inşasına devam edeceğiz. Bu düşüncelerle temelini attığımız Ceylanpınar-Kızıltepe Yolunun başta Şanlıurfa olmak üzere tüm ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Temeli atılan Ceylanpınar – Kızıltepe karayolunun her iki ilçe halkının uzun süreden beri ısrarla istediği bir yatırım olduğunu kaydeden Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, bu yatırımın gerçekleşiyor olduğunu görmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Projeyi yatırım programına almalarından dolayı Bakan Karaismailoğlu’na teşekkür eden Vali Erin, “Yolun hem Ceylanpınarlı hem de Kızıltepeli kardeşlerimize hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan temenni ediyorum. Bugüne kadar Şanlıurfa’nın dört bir tarafı yol ağıyla döşendi, vatandaşlarımızın kaliteli ve konforlu bir şekilde büyükşehirlerle ulaşımlarını gerçekleştirecek devasa projeler yapıldı, temeller atıldı, bir çok proje kısa sürede tamamlanarak hizmete açıldı” dedi.

Son 17-18 yıldır ulaştırma sektörüne tarihte eşine benzerine denk gelinmeyen yatırımlar yapıldığına dikkat çeken Vali Erin, “Eksikliklerimiz var, onları da Sayın Bakanımıza arz ettik. Onların da kısa süre içerisinde yapılacağından hiç kuşkumuz yok. Şanlıurfa’nın ulaşım ve haberleşme sektörünün daha nitelikli hale gelmesi için kaynak ayıran ve projelerin gerçekleşmesini yakından takip eden Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Sayın Bakanımıza, Karayolları Genel Müdürümüze ve bakanlığımızın tüm bürokratlarına, ilimiz adına şükranlarımı arz ediyor, yolun hayırlara vesile olmasını ve kısa süre içerisinde tamamlanmasını diliyorum.” diye konuştu.

Kızıltepe-Ceylanpınar karayolunun aynı coğrafyada kader birliği yapan iki komşu ve kardeş ilçeyi bir köprü misali birleştireceğini belirten Vali Mahmut Demirtaş ise şöyle konuştu:

“Kızıltepe ve Ceylanpınar; tarihi, sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkilerle birbirine bağlanan iki komşu ilçemizdir. Bizler bugün, bu iki güzel ilçemiz arasındaki bağları daha da kuvvetlendirecek tarihi bir ana hep birlikte şahitlik ediyoruz. Bu ilçelerimizi birbirine daha da yaklaştıracak, yaklaşık 62 kilometrelik karayolumuzun temeline ilk harcı atıyoruz. Mardin’imize ve Şanlıurfa’mıza hayırlı olsun. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, son 19 yılda ulaşım ve altyapı alanlarında ülkemizin eşi benzeri görülmemiş bir gelişim sağladığı; kara, hava, deniz ve demiryolu taşımacılığında ciddi yatırımların gerçekleştirildiği hepimizin malumudur. Yapılan tüm bu yatırımlarla; otoyol, bölünmüş yollar, köprüler, tüneller ve viyadüklerle ülkemizin doğusuyla batısı, kuzeyi ile güneyi birbiriyle kucaklaşmıştır. Kızıltepe-Ceylanpınar karayolu; aynı coğrafyada kader birliği yapan iki komşu ve kardeş ilçemizi, bir köprü misali birleştirecek, vatandaşlarımız arasındaki sevgi ve muhabbet bağlarını güçlendirecek aynı zamanda sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkilerimizi de artıracaktır. Ayrıca Suriye sınır hattımızda, sınır güvenliğimizin sağlanmasında da önemli bir rol oynayacaktır. Milletimizin her bir ferdinin gönlüne girecek bu yolda, mesai mefhumu gözetmeden yürümeye devam ediyoruz. Rabbim bizi bu yoldan ve bu istikametteki yolculuğumuzdan ayırmasın. Bu vesileyle Sayın Bakanımıza; törenimize teşrifleri, ulaşım ve altyapı yatırımlarımıza sağladıkları desteklerden ötürü şükranlarımı arz ediyorum. Kızıltepe-Ceylanpınar karayolumuzun her iki ilimize ve kıymetli hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Törene, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil KAraismailoğlu’nun yanı sıra Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Şanlıurfa ve Mardin Milletvekilleri, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, siyasi parti temsilcileri ve diğer ilgililer katıldı.

Konuşmaların ardından butona basılarak Kızıltepe-Ceylanpınar yolunun temeli atıldı.