Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı tevcih töreniyle eş zamanlı Şanlıurfa Valiliği’ne davet edilen Şehit Mustafa Alpaklı’nın annesi Aysel ve babası Ali Alpaklı, Vali Abdullah Erin tarafından ağırlandı.

Şehit ailesi ile sohbet ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajını ileten Vali Erin, “Ne yaparsak yapalım, şehitlerimizin üzerimizde olan haklarını ödeyemeyiz. Şehitlerimizin asıl mükâfatı Allah katında verilecektir. Bu övünç madalyası ile şehitlerimize olan minnet duygumuz ifade edilmektedir.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı tarafından gönderilen Devlet Övünç Madalyası ve beratını, şehit Mustafa Alpaklı’nın anne ve babasına tevcih eden Vali Erin, “Şehitlerimizin yakınları, devletimizin ve milletimizin emanetleridir. Her zaman şehit ailelerimizin yanlarında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Şehit Uzman Onbaşı Mustafa Alpaklı, 16 Ocak 2020 tarihinde Suriye’nin Telabyad kentinde bomba yüklü aracın teröristlerce patlatılması sonucu şehit düşmüştü.

Devlet Övünç Madalyası:

2933 Sayılı Devlet Madalya ve Nişanları Kanununun 2’nci maddesi gereğince Cumhurbaşkanı’nın kararı ve tevcihi ile yurt içinde veya dışında gösterdiği sorumluluk ve görev anlayışı içinde, feragat, fedakârlık, başarı ve yararlılık dolu çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı teşkil ederek malul olanlara ve şehit olan kişilerin kanuni mirasçılarına verilmektedir.