Rektör Turgut mesajında; “Tıp Bayramı ülkemizde ilk kez, Tıp öğrencileri ve hekimler tarafından 1919 yılının 14 Mart’ında işgal altındaki İstanbul’da işgali protesto etmek ve vatan topraklarına sahip çıkmak amacıyla kutlanmıştır. Her koşulda toplumumuzun ayakta kalması ve insanımızın yaşamını en müreffeh şekilde devam ettirmesi için gayret gösteren sağlık personeli; gece gündüz demeden, mesai ve tatil kavramları olmadan fedakarca çalışarak memleketimiz adına önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Özellikle toplum sağlığını ilgilendiren konularda büyük bir sorumluluk üstlenen sağlık çalışanları, son derece dikkat ve özen gerektiren bu kutsal meslekleriyle her türlü saygı ve takdiri hak etmektedirler. Adıyaman Üniversitesi olarak 2007 yılında kurduğumuz Tıp Fakültemizin ilk mezunlarını vermiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” Dedi.

Korona Virüs konusunda dikkatli olunması gerektiğini dile getiren Turgut; “Son zamanlarda hızla yayılan ve tüm dünyayı tehdit eden koronavirüsü konusunda şunu hatırlatmakta yarar var ki kendi sağlığımız için olduğu kadar sağlık personeline yardımcı olmak için de gerekli tedbirler alınmalı ve herhangi bir ihmale yer verilmemelidir. Çünkü bilmeliyiz ki her birimizin tek tek alacağı önlemler, aslında yalnızca kendimizin değil, tüm toplumun da sağlığını etkilemektedir.

Bu düşüncelerle, başta ülkemizde olmak üzere tüm dünyada insanların daha sağlıklı ve daha mutlu yaşaması adına özveriyle mesleklerini icra eden tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor, zorlu görevlerinde kendilerine başarı ve kolaylıklar diliyorum.