Öztürkçü,  Sincik İlçe Müftüsü Taşdelen ile birlikte, Samsat Müftülüğünü ziyaret ederek ve Samsat Müftüsü Mehmet Seri Doğru'ya geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Müftü Öztürkçü, İlçe Müftülüğü'nün 02 Mart 2017 tarihinde meydan gelen Richter ölçeğine göre 5,5 şiddetindeki depremde zarar görmüştü. Bu sebeple Prefabrik bir bina yapılmıştı.

İl Müftüsü Ali Öztürkçü, “Bugün, meydan gelen depremde zarar gören Samsat İlçemizi ziyaret ettim. Genelde Samsatlı hemşehrilerimize, özelde İlçe Müftüsü ve personeline geçmiş olsun dileklerinde bulundum. Yaptığım incelemelerde daha önce Prefabrik olarak yapılan İlçe Müftülük Binası, merkezde bulunan tüm Camilerimiz ile Kur'an Kurslarımızın büyük hasar gördüğünü, Cami ve Kur'an Kursları hizmet veremeyecek kadar hasar görmüştür. Malumunuz Mübarek Ramazan ayının gölgesi üzerimize düşmüş bulunmaktadır. Ramazan ayı  girmeden, Samsatlı kardeşlerimizin dini hizmetten faydalanabilmeleri, teravih namazlarını kılabilmeleri için zarar görmüş olan Prefabrik Müftülük Binasının onarımının yapılması ve Cami ile Kur'an Kurslarının acilen Prefabrik olarak yapılması gerekmektedir” dedi.