Sağlık hizmeti alan vatandaşların sıkıntı yaşamaması adına sektör temsilcileri olarak ellerinden geleni yaptıklarını ancak ödemeler konusunda aynı hassasiyeti göremediklerini belirten meclis üyelerinden Özgür Bülent Açıkgöz ve Fatih Rüştü Bereket yaptıkları ortak basın açıklamasında şunları ifade ettiler; “Kamu hastanelerine tıbbi cihaz, sarf malzeme, ayni malzeme ve temizlik malzemesi temini yapan biz medikal firmaları verdiğimiz ürünlerin karşılığı olan ödemeleri uzun zamandır alamamaktayız.

Kamu hastanelerine temin etmek için aldığımız ürünlerin tamamına yakını döviz kuru üzerinden fiyatlanıp, bu ürünlerin büyük çoğunluğunu ise peşin, az bir kısmını ise 2 ile 3 ay arasında vadeli bir şekilde satın almaktayız.

Peşin para ile alıp, vadeli satış yapan biz medikal ve tıbbi malzeme sektöründe faaliyet gösteren firmalar olarak vadesinde ödeme alamadığımızdan kaynaklanan problemler ve artan döviz kurunun neticesinde zor şartlar altında işyerlerimizi ayakta tutmaya çalışıyoruz. Sağlık sektörünün aksamaması, mağdur olmaması adına bu durumu göğüslemeye çalışıyoruz. Ancak bizlerinde dayanacak gücü kalmamış, işyerlerimizde çalışan personellerimizin dahi maaşlarını ödeyemeyecek duruma geldiğimizi belirtmek isteriz. Sağlık sektörünün paydaşlarından olan, medikal ve tıbbi malzeme sektöründe faaliyet gösteren bizlerin uzun zamandır alamadığımız ödemeler neticesinde ilerleyen günlerde ürün alıp kamu hastanelerine ürün verecek gücü kalmayacaktır. Bu sektörün ayakta kalabilmesi ve en önemlisi ilerleyen zamanlarda sağlık sektörünün aksamaması, vatandaşların mağdur olmaması adına; yetkililerimizden bu problemin çözümü hususunu kamuoyunun huzurunda arz ve talep ederiz.