Yurt genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen koronavirüs denetimi kapsamında, şehir merkezindeki bazı cadde ve sokaklar ile tarihi oturakçılar pazarında bulunan Tütüncüler esnafını gezerek maske ve mesafe denetimi yapan Vali Mahmut Çuhadar, esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek virüse karşı en etkili koruma yönteminin maske, mesafe ve hijyen üçlüsü olduğunu ifade etti.

Kontrollü sosyal hayat döneminde uyulması gereken kuralların ve alınan tedbirlerin kapsamlı şekilde kontrollerinin yapıldığı denetimler kapsamında, Vali Mahmut Çuhadar ve beraberindeki heyet şehrin en işlek caddesi olan Gölebatmaz, Atatürk Caddesi ve tarihi oturakçılar pazarında bulunan Tütüncüler Pazarında düzenlenen denetimlere katılarak, esnaf ve vatandaşları maske, hijyen ve sosyal mesafe konusunda uyardı.

Cadde boyunca denetimlere katılarak, esnafı ve vatandaşları maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol eden Vali Mahmut Çuhadar, esnaf ve vatandaşları salgına karşı dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyardı.

Denetim sonrası bir açıklama yapan Vali Mahmut Çuhadar, “Her hafta sosyal duyarlılığı artırmaya yönelik esnafımızı gezdiğimiz gibi bu hafta da esnaf ve vatandaşlarımızı ziyaret ederek maske, mesafe ve hijyen kurallarını bir kez daha hatırlatıyoruz. Dünyanın başına bela olan bu salgından bir an önce kurutulmak için elimizden en önemli araç maske, mesafe ve hijyendir. Bu konuda esnaf ve vatandaşlarımızın duyarlı olmaları için tekrar telkinlerde bulunuyoruz. Adıyaman halkından bu üç kurala uyulması konusunda rica ediyor, halk sağlığının önemli olduğunu ve vakaların arttığını bilmelerini istiyorum. Bu vakaların artışını ve ölümleri önlemek hepimizin elinde. Alınan önlemlere ne kadar uyarsak o kadar sonuç alacağız. Onun için Adıyamanlı hemşerilerimizden krallarına harfiyen uymalarını istirham ediyorum” dedi.

Yapılan denetimlerde, Kovid-19 salgınının toplum sağlığına yönelik oluşturduğu riski yönetebilmek için sosyal izolasyon ve sosyal mesafe kurallarına riayet edilmesine yönelik alınan tedbirlere toplumun tüm kesimleri tarafından uyulmasının önemi vurgulandı.