Türkiye Petrolleri toplantı salonunda düzenlenen diş sağlığı bilgilendirme toplantısında Diş Hekimi Dt. Memet Adak sinevizyon eşliğinde açıklama yaptı.

Yaptığı sunumda diş tedavilerinden korkan çocuk ve yetişkinlere sedasyon (yüzeysel uyku) ve genel anestez i(derin uyku) uygulamalari hakinda bilgi verdi. Ayrıca diş çürümelerine karşı sadece diş fırçalamanın yeterli olmadığını ifade eden Adak, “Son yıllarda diş ipi ile ilgili kullanımlar arttı ve sadece diş fırçalamanın yeterli olmadığı kanıtlanmış oldu. Gerekli diş tedavileri yapıldıktan sonra diş ve dil fircalandiktan sonra diş ipi kullanımının ağız hijyenini sağlamada önemli olduğunu vurguladı.

Sunumunda amacının farkındalık yaratmak olduğunu söyleyen Adak, günümüzde internette diş rahatsızlıkları hakkında birçok bilgi bulunduğunu ve bu bilgilerin ne kadar doğru olduğunun bilinmediğini vurguladı.

Toplantıya Türkiye Petrolleri  İş Güvenliği Uzmanı Ahmet İşcan, Adıyaman Özel Park Hospital Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Ulaş Öztürk, İşletme Müdürü Mehmet Dal, Halkla İlişkiler Müdüresi Semra Can ve TPAO çalışanları katıldı.