4 yaşındaki Berfin Bildik, bayram ikinci günü annesi ve babası ile gezmeye gitti. Gittiği villanın 1 yada 2’nci katında balkondan düşen Berfin, Cizre Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Hastane de ilk müdahalenin ardından beyin kanaması nedeniyle Özel Adıyaman Park Hospital hastanesine kaldırılan Berfin, burada doktorların müdahalesinin ardından kurtarıldı.

Hayata tutunan Berfin, ailesine bir bayram yaşattı.

Yaşadığı olayı anlatan Cizreli Abdulkadir Bildik, “Bayram ikinci günü bir arkadaşımızı ziyaretimizi gittiğimizde bahçede biz otururken kızım villanın 1 yada 2’nci katından düştü, tam olarak bilmiyoruz. Düşerken bilinci kapalı idi. Arkadaşım kızımı hastaneye kaldırdı. Daha sonra Adıyaman Park Hospital hastanesine sevki yapıldı. Buraya sevk edildiğinde uzak bir yer nasıl gideceğiz diye düşündük. Buraya geldiğimde Ulaş hocam ve ekibi şevkatli, kardeşçe yaklaşımları kızımı hayata döndürdü. Ben hastane çalışanlarına ilk günden bugüne kadar bizleri yalnız bırakmadıkları için, bizimle ilgilendikleri için, bir kardeş olarak bizi yoğum bakımda özel odada ağırladılar. Normalde bir kişi yoğun bakımda hastasını 15 dakika ziyaret edebilirken, hocalarımız, çocuğunuz kalktığında uyandığında sizi görsün, tanısın diye bizi yoğun bakıma aldı. 24 saat çocuğumuzun yanındayız. Şuan sağlığı iyi. Yemek yiyebiliyor, içebiliyor. Adıyaman insanı sıcak kanlı çok iyi insanlar” dedi.

Berfin'in hastaneye geldiğinde bilincinin kapalı olduğunu belirten Özel Adıyaman Park Hospital Hastanesi Beyin Cerrahı Dr. Ulaş Öztürk ise şöyle konuştu:

“2 yıldır Adıyaman’da çalışıyorum. Adıyaman’a hizmet için geldik. Dönem dönem çok ciddi yoğun hasta grupları ile karşılaşmaktayız. Bugünde Berfin isminde bir hastamız var. Berfin, bize uzaklardan geldi. Şırnak’tan bayram içinde geldi. Bize geldiğinde Beyninde çok ciddi kanama var idi. Türkiye'nin birçok yerinde becerikli, yetenekli meslektaşlarım aslında bu kanamayı yönetmekte, tedavi etmektedir. Adıyaman olarak bizlerde çevre illerden hastalar almaktayız. Berfin geldiğinde bilinci tamamen kapalı idi. Solunum cihazına bağlı idi. Biz hastaları katagorize ederiz. Berfin geldiğinde yaşamın kıyısında idi. Şevkat göstermek geriyordu. Filmlerini tekrar inceledik. Akçiğerinde sorun vardı. İlgili doktor arkadaşımız ile birlikte bu işi yönettik. Berfin, bugün makineden ayrıldı, konuşabiliyor. Yemek yiyebiliyor. Oyuncakları ile oynayabiliyor. Bu da bizi mutlu etti, tabi ben bunu ekibimle birlikte gerçekleştirdik” 

Özel Adıyaman Park Hospital hastanesi olarak çevre illerden çok hasta geldiğini ifade eden Öztürk, Adıyamanlı vatandaşları çevre illere gitmeden Özel Adıyaman Park Hospital hastanesine muayeneye için davet etti.