Tüm dünyada yayılan koronavirüs salgınına karşı kamu görevlilerinin canla başla mücadele ettiğini hatırlatan Ali Deniz, evlerinde kendi çocuklarını yalnız bırakan, günde onlarca hastayı muayene eden ve uykusuz günler geçiren kamu görevlilerinin sadece alkışlamakla kalmadıklarını, böyle bir dönemde özellikle sağlık çalışanlarının korunması noktasında Memur-Sen olarak üzerlerine düşeni yapmaya kararlı olduklarını ifade etti.

50 bin adet ürünün içerisinde, özellikle koronavirüsle mücadele kapsamında sağlık çalışanları için hayati önem taşıyan 20 bin adet yüz koruyucu siper ve 30 bin adet koruyucu maske bulunduğunu belirten Deniz, “halkımızın alınan kararlara riayet etmesi bu salgının en asgari kayıpla atlatılmasını sağlayacaktır. Üyelerimiz başta olmak üzere tüm kamu çalışanlarının dönüşümlü ve esnek çalışma prensipleri ile çalışmaya özen göstermesini, zaruri bir ihtiyaç olmadıkça evde kalmalarını istiyoruz. Üyelerimizin ihtiyaç ve sorunları için yönetim kurulumuzun telefonlarına ulaşabileceklerini hatırlatmak istiyorum.”

Her toplumsal ve milli meselede olduğu gibi koronavirüs salgını ile mücadele hususunda da Memur Sen ve Eğitim Bir Sen olarak her türlü göreve ve katkı sunmaya hazırız ifadelerini kullanan Ali Deniz “bu mücadele sürecini sabote etmek isteyen kesimlerin iş başında olduğunu biliyoruz ve görüyoruz. Bu mücadelenin ideolojik, dini, siyasi veya etnik hiçbir tarafı yoktur. Bu tüm milletimizin ve ülkemizin sağlığı ve bekasını korumaya odaklanmış bir mücadeledir. Biz devletimizin aldığı güvenlik ve sağlık önlemlerini önemsiyor ve güveniyoruz. Üyelerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın sosyal medya ve benzeri platformlar üzerinden yapılan manipülasyonlara prim vermemelerini istiyoruz” dedi.