Apandisti patladığı için acilen ameliyat masasına yatırılan Erkenek'te müdahale edilen noktadaki belirtilerden hareketle kanser ihtimalinden şüphelenen Adıyaman Özel Park Hospital Doktorlarından Opr. Dr. Mehmet Sertkaya, bölgeyi tamamen temizledi ve hastasını sağlıklı bir şekilde taburcu etti. Yıllardır süregelen ağrılar da son buldu. Şok eden gelişme o andan sonra yaşandı. Doktor haklı çıktı, patolojiye gönderilen parçalar için "kanser" teşhisi geldi. Dr. Sertkaya, "Hastamız, vücudun farklı bölgesine sıçramadan, yayılmadan kanserden kurtulmuş oldu ve kemoterapiye başladı. Hastamızın vücudunda kanser tümörü olduğunu bilmeden ameliyat masasına yatması moral ve motivasyon açısından çok iyi oldu. Ameliyat öncesi bilmiş olsaydı büyük stres yaşayabilirdi. Hastamız kanser olduğunu bilmeden kanserden kurtulmuş oldu." dedi. Dursun Erkenekli ise, apandisit hastalığına üzülürken, kanser tümöründen kurtulmuş olmanın sevincini yaşadığını belirtti.

ÖZEL HABER-METİN HARIKÇI

Eşine ender rastlanan bir olayla karşılaştığını belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Sertkaya; "Hastamız hastaneye geldiğinde karnında şiddetli ağrıları olduğunu ifade etmesi üzerine yapmış olduğumuz muayene ve tetkikler neticesinde plastron apandisit yani apandisitin patlayıp kendi kendini sınırlaması tanısıyla yatırıp medikal tedavi verdik ve elektif ameliyat için gelmesini söyledik. Ancak sağ kasıkta abse oluşması ve karın ağrısının artması üzerine tekrar başvurdu. Hikayesinde en az beş yıldır idrar yollarından barsak içeriği geldiğini öğrendik. Özellikle prostat ameliyatından sonra başlamış bu şikayeti. Hastamızı acil ameliyata aldık. Kalın bağırsağın başladığı apandisit bölgesi, sol kalın bağırsağın alt kısmı idrar kesesine ve sağ kasığa tünelleşme olmuştu. Aynı seansta sağ taraf kalın bağırsağın alınması, sol kalın bağırsağın alt kısmının alınması ve abse drenajı iltihapların boşaltılmasını yaptık. Bağırsağın dışarıya açılmasını gerekli görmedik. Hastamızı iyileştirip taburcu ettik" Dedi.

KANSER OLDUĞUNU BİLMEDEN, KANSERDEN KURTULDUĞUNU ÖĞRENDİ

Ameliyat esnasında bölgede kanser olma ihtimalinden şüphelendiğini dile getiren Dr. Sertkaya; "Hastamız beş yıl önce rahatsızlığı nedeniyle prostat ameliyatı olmuş, ancak o günden bugüne şikayetleri artarak devam etmiş. Ameliyat esnasında bölgede oluşan durum nedeniyle hastamızın bu bölgesinde kanser tümörünün olabileceği kanısına vardım ve apandisiti almakla kalmadım ve bölgeyi tamamen temizledim. Ameliyat sonrası hastamıza bu konuyla ilgili bahsetmedik. Almış olduğumuz parçaları patoloji için gönderdik ve patoloji sonucu adenokarsinom yani kanser olarak rapor edildi. Cerrahi sınırlar temizdi ve çıkarılan lenf nodları sayısı yeterli ve hepsi de negatifti. PET tomografi sonucu da temiz geldi. Hastamız tamamen iyileşti ve idrardan gıda partikülleri gelme şikayetleri de kayboldu. Vücudun başka yerinde kanser dokusuna rastlanmadı. Vücudun farklı bölgesine sıçramadan, yayılmadan kurtulmuş oldu ve kemoterapi tedavisine başladı. Hastamızın vücudunda kanser tümörü olduğunu bilmeden ameliyat masasına yatması moral ve motivasyon açısından çok iyi oldu. Ameliyat öncesi bilmiş olsaydı büyük stres yaşayabilirdi. Ancak ameliyat tamamlandıktan sonra öğrenmesi onun moralini artırdı. Bu onun daha hızlı iyileşmesine vesile olur inşallah. Dolayısıyla hastamız kanser olduğunu bilmeden kanserden kurtulmuş oldu." Dedi.

BİR İYİ, BİR DE KÖTÜ HABERİM VAR, ÖNCE HANGİSİNİ SÖYLEYEYİM

Kolay diye başlayıp zor bir ameliyatı gerçekleştirdiklerini dile getiren Dr. Sertkaya; "Hastamızla ilgili gelen patoloji sonucunu gördüğümde ameliyat esnasındaki şüphem boşa çıkmamış oldu. Hastamızı ikinci bir zahmetten kurtarmış olduk. Hastamızı aradım ve kontrol için gelmesini söyledim. Odama geldi ona sana bir kötü, birde iyi haberim var, önce hangisini söyleyeyim dedim, o da bana önce kötü haberi söyle hocam dedi, kötü haber temizlediğimiz bölgeden aldığımız parçaların patoloji sonucu kanser olduğunuz ortaya çıktı. İyi haber ise apandisit ameliyatınız esnasında bölgeyi tamamen temizlememiz sayesinde vücudunuzdaki kanserli bölgeyi de temizlemiş olduk. Son yapılan patoloji sonuçlarında vücutta kanser tümörüne rastlanmadı. Kısacası kanser olduğunuzu bilmeden, kanserden kurtulmuş oldunuz dedim. Hastam ve hasta yakınları çok sevindiler. Hastamızı geçmiş olsun der, acil şifalar dilerim" şeklinde konuştu.

PATLAYAN APANDİSİTİME ÜZÜLDÜM, KANSER TÜMÖRÜNDEN KURTULDUĞUMA SEVİNDİM

Apandisit hastalığına üzülürken, kanser tümöründen kurtulmuş olmanın sevincini yaşadığını belirten 59 yaşındaki hasta Dursun Erkenekli; "Hastaneye geldim doktorumuz yapmış olduğu muayene ve tetkikleri sonucu apandisitimde sorun olduğu tespit edildi ve acilen ameliyata alındım. Ameliyatım oldukça başarılı geçti. Çok mutluyum, bir yandan şoktayım. Vücudumda kanser tümörünün olduğunu ameliyattan önce bilmemem bir yandan iyi oldu. Yoksa işler hem uzayabilir hem de moralim çok kötü halde ameliyata girebilirdim, bu da sonuçlarımı kötü etkileyebilirdi. Ameliyat sonrası yapılan muayene ve tetkiklerin sonucu temiz çıkması bana çifte mutluluk yaşattı. Başarılı operasyona imza atan doktorum Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Sertkaya'ya, ameliyathane de görev yapan sağlık ekibine ve Adıyaman Özel Park Hospital hastane yönetimine teşekkür ediyorum" dedi.