Eğitime, İl ve İlçe Devlet hastanelerinde doğum hizmetlerinde aktif olarak hizmet veren tüm ebelere ulaşılarak, 40 saatlik eğitim programı dahilinde 6 oturum sonucunda toplam 138 ebenin eğitim alması sağlandı. Kapanış programına Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aydın, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erdoğan Öz, Sağlık Yüksekokulunun Akademik Kadrosu, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı personeli katıldı. 

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aydın söz alarak, bu iş birliği programlarını desteklemekten dolayı memnuniyetini dile getirdi. 2018 yılında İlimizde anne ölümü gerçekleşmemesini arkadaşlardan yeni öğrendiğini ve durumdan ziyadesiyle mutlu olduğunu belirtti.  Gerek İl Sağlık Müdürlüğüne gerekse diğer paydaş kurumlara Eğitim konularında destek vermeye hazır olduklarını ve bu yönde gelecek her türlü talebi değerlendireceklerini söyledi. Prof. Dr. Ali Aydın; emeği geçen tüm herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erdoğan Öz ise; “Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda; İlimizde 2016 yılında başlatılan ‘Anne ve Bebek Ölümlerini Önlemeye Yönelik Acil Eylem Planı’ kapsamının bir devamı olan bu eğitim; alanlarında Üniversitemizin akademisyen kadrosu tarafından verilmiştir. Baştan sona İnteraktif gerçekleştirilen eğitimlerin sonunda ebelerimizden olumlu geri bildirimler alınmıştır. ‘Ebeler için Güncel Yaklaşımlarla Doğuma Bakış’ eğitimi Sağlık Tesislerimizde doğum hizmetlerinin güçlenmesi, Anne ölümlerinin yaşanmaması, normal doğumun teşviki, gebe okullarını işlevinin artırılması, sezaryen oranlarının düşürülmesi, doğum sürecinde yapılacak aktivitelerin uygulanması, Anne adaylarımıza ilgili personellerin tanıtılması açısında bu eğitimleri çok değerli bulduklarını belirtti. Personelimizin bilgi ve becerilerine katkı sağlayan bu tarz eğitimlere Adıyaman Sağlık Müdürlüğü olarak devam edeceklerini, eğitime destek veren Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aydın’a, Adıyaman Üniversitesi Sağlık Yüksekokulunun değerli akademisyenlerine, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığına ve katılım sağlayan Sağlık Tesislerimizin güzide ebelerine teşekkür ederim.” dedi.

Kapanış sonunda Teşekkür Belgeleri ve Katılım Belgeleri takdim edildi.