Tokur, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'nun 2014'teki yazılı kararıyla acil servislere hizmet veren röntgen ve laboratuvar çalışanlarına yüzde 50 artırımlı nöbet ücretlerinin ödenmediğini anımsattı.

Sağlık-Sen'in bu konuyla ilgili Danıştay'da dava açtığı ve davanın sonuçlandığını vurgulayan Tokur, şunları kaydetti:

"Bilindiği gibi Kamu Hastaneleri Kurumunun yayınlamış olduğu genel yazının laboratuvar, röntgen birimi çalışanlarının yüzde 50 artırımlı nöbet ücreti alamayacakları yönündeki ilgili kısmın iptali için Danıştay 12. dairesinde görülen davada iptal kararı verilmiştir. Ancak verilen bu iptal kararı içtihadı birleştirme kararı olmadığından ; bu unvanlı sağlık çalışanları için doğrudan bir etki yaratmayacak, yani bu çalışanlar söz konusu iptal kararı ile idarelerin herhangi bir inisiyatif kullanmalarına olanak vermeden doğrudan artırımlı nöbet ücretinden faydalanacakları yönünde bir sonuca varılmamalıdır. Yani üyelerimiz mesai saatleri dışında nöbet ücretlerinin artırımlı olarak ödendiği birimlere verdikleri hizmet nedeniyle yüzde 50 artırımlı nöbet ücreti vermeyen idarelere artırımlı ücretten yararlanmak istemiyle bireysel olarak başvurmak zorunda kalacaklardır."

Ayrıca, bu hususta açılmış ve devam eden davalarda davaların görülmekte olduğu mahkemelerin bu karar ile bağlı olarak olumlu bir karar vermek zorunda olmadıklarını ifade eden Tokur, "Danıştayın vermiş olduğu karar devam eden davalarda emsal niteliğinde bir beyan ile sunulabilir, olumlu karar verilebilmesi hususunda yardımcı olabilir. Ancak emredici değildir. Verilen bu karar doğrultusunda bireysel başvuru yapılarak , idarelerden gelecek ret işlemlerine karşı dava açılması ve davanın yürütülmesi hususunda gerekli hukuki yardım sağlanacaktır."dedi.