Büyüklerin telefon denemelerini, 112 hattını gereksiz yere meşgul etmemeleri konusunda uyaran Adıyaman İl Ambulans Başhekim Yardımcısı Abdulkadir Yıldız, "Çağrımız; asılsız çağrılar, büyükler telefon denemesini 112'den yapmasınlar. Bizi meşgul etmesinler, hastalara ve vatandaşa daha erken ulaşalım, daha erken hizmet edelim, hayat kurtaralım, bizim derdimiz bu, çağrımız budur."dedi.

-DEMİRE SAPLANAN ÇOCUĞU ÇIKARTIP TEKRARDAN DEMİRE SAPLADILAR
112'ye düşen normal çağrılarında olduğu ve bazende çağrılarda ilginç diyaloglar yaşandığını anlatan Yıldız, "112'deki birkaç ilginç çağrıyı anlatayım; asılsız vakada var, normal vakada var. Birinci vaka çağrı düştükten sonra bir okulun önünü adres verdiler. Çocuk demire saplanmış, demir çitlerin üzerine çıkmış oynarken demir saplanmış öyle duruyor, çocuk çağrı düşünce sakın ellemeyin, karışmayın, çocuğa bir şey olmasın, aman müdahale etmeyin, çocuğun yanında durun, ambulans gelinceye kadar ambulans çıktı, yolda bu esnada teskin ediyoruz, telefonda sakın ellemeyin, hem adli suç hemde çocuğu yaralar, demirden sakın çıkartmayın, ambulans gidiyor, bizim arkadaşlar çocuğu demirden çıkartmışlar, tekrardan bir daha çocuğu demire saplıyorlar. En ilginci bu oldu."dedi.
Odunların altında kalan köpek yavrusunu kendi çocuğu zanneden annenin feryadına  da değinen Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"İkinci olay anlatayım; son başımızdan geçen, odunluğun içinde odunların altında çocuk sesi geliyor. Herhalde bebeğin üstüne odun düştü, acele ambulans ve ağlayarak söylüyorlar yetişin, çocuğunda o esnada bakkala gitmiş, ambulansı gönderdik, ekip gitti, çocuk dedikleri şey bir köpek yavrusu, ilginçlerden biride bu. Bana düşen çağrının biride bir bayan aradı. Çok karanlık bir yerdeyim, beni hapis ettiler çıkamıyorum, nefes alamıyorum, artık boğulmak üzereyim, beni kurtarın, yaklaşık 1 saat uğraştık ekiple birlikte, bütün sokağı, mahalleyi taradık, en son senaryom nasıl? dedi. İneğin karnındayım, beni kurtaramazsınız, bende annen hayırlı olsun dedim. Çok kalabalık bir yerdeyim diyor, acele yetişin, çok büyük bir kavga var, ekip gönderiyoruz, adam diyor ki; biz çiğköfte partisi yapıyoruz, buyurun partiye sizde katılın"