Perişanlık, Hastalık Talihsiz Ailenin Yakasını Bırakmıyor..

Kış aylarının bu zor şartlarında yaşam mücadelesi veren, hiçbir geliri ve sosyal güvencesi olmayan, komsularının yardımlarıyla ayakta durmaya çalışan Geyik ailesi Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğünün verdiği 800 TL’lik çocuk yardımıyla ayakta durmaya çalışıyor.

Sıkıntılarla geçen bir evliliğin ardandan eşinden ayrılarak çocukları için ağır bir yükün altına giren İlknur Geyik, benim kendim için bir beklentim yok, bu hayatta yeter ki iki çocuğum rahat etsin, onların kimseye muhtaç olmasın. Günlük ev temizliğinden kazandığım para ancak bir günümüzü idare ediyor, üst üste gelen sorunlar, biriken borçlar ve hastalığım beni zorluyor, hayırseverlerden ve yetkilerden destek bekliyorum dedi.

İki çocuğunun geleceği için 6 Yıldır ayakları üzerinde durmaya çalıştığını ve tek başına mücadele ettiğini dile getiren anne İlknur Geyik; “6 yıl önce eşimden ayrıldım. O zaman büyük oğlum 7 yaşında küçük oğlum ise yeni doğmuştu. Haliyle çocuklar benimle kaldılar. Sanko’da çalışıyordum ve küçük oğlum olunca şartları zorlayarak ancak bir yıl çalışabildim ve işten ayrılmak zorunda kaldım. Belirli bir süre ailem çocuklarıma bakmaya başladılar ve bende günlük ev temizliklerine giderek kendimizi idare edecek şekilde para kazanıyordum. İki yıl bu şekilde devam ettim. Ancak bazen iş oluyor bazen olmuyor haliyle sıkıntı yaşadığımız günler oldu. Ardından bir halı yıkama şirketinde işe girdim burada 2 yıldır çalıştım. Bir gün işyerinde rahatsızlandım ve beni hastaneye götürdüler. Orada doktor bana Eklem romatizmam olduğunu ve o nedenle Halı yıkama işinde çalışmamam konusunda beni uyarsa da ben belirli bir süre daha devam ettim ancak sürekli yıkama beni işi beni her geçen gün daha rahatsız etmeye başladı. Belli bir süre sonra zorunlu olarak halı yıkama işinden ayrılmak zorunda kaldım. Ailemin de durumu iyi olmadığı için onlar ancak kendilerini idare ediyorlardı ve o nedenle hasta olsam da çocuklarım için çalışmak zorundaydım ve evlere temizlik işine gitmeye başladım. Çocuklarımı kimseye muhtaç etmemek için O gün bugün evlere temizlik işine gidiyorum. Ancak kış mevsimi başlayınca temizlik işi de pek fazla olmuyor ve haliyle ev kirası, fırın, bakkal, okul masrafları, elektrik, su ve mutfak masrafları birikiyor, günlük iş sayesinde ancak günü kurtarıyoruz borçlar birikince de üstüme bir dağ gibi geliyor. Çocuklarım büyüdü ve belli bir yaşa geldi. Okula gidiyorlar, okul çıkışı eve geldiklerinde arkadaşlarından gördükleri kıyafet, çanta, ayakkabı dan bahsediyorlar ve bizde istiyoruz diyorlar. Her seferinde onları oyalıyorum. Benim rahatsızlığım var ama, Allah’a şükürler olsun çocuklarım sağ ve sağlıklılar benim için en büyük servettir. Hayırseverlerden biriken kira, bakkal, fırın borçlarımızın yanı sıra giyim, gıda, ikinci elde olsa halı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi gibi yardımlar bekliyoruz. Allah kimseyi sıkıntıya düşürmesin.” Şeklinde konuştu.

Ailenin