2009 Yılında arkadaşının tavsiyesi üzerine özellikle tur acentelerinin broşürlerini sık sık incelediğini belirten Sırbistanlı genç aynı zamanda Biyoloji üzerine yüksek lisans yapıyor ve İngilizce, Türkçe, Rusça, Çince ve Sırpça dillerini biliyor.

İlk olarak kendi ülkesinde Sırbistan’ı karış karış gezdiğini belirten Radojkovic, 2010 yılında ilk olarak otostop yaparak Bulgaristan’dan gezisine başladı.

Çok sayıda ülkeyi gezdiğini ve bu sayede çok şey öğrendiğini, birçok ülkede arkadaş edindiğini belirten Petar şunları söyledi; “Öğrenci olduğum yıllarda bende seyahat etme, yeni yerler görme merakı vardı. Ancak öğrenci olduğum için ve ailemin de maddi durumu çok iyi olmadığı için farklı yerlere gitmeyi çok istememe rağmen başaramadım. Ancak okul arkadaşım bir gün bana seyahat acentelerinden getirmiş olduğu broşürleri inceledim ve ilk olarak kendi şehrimden seyahatlerime başladım. Daha sonra ilk olarak Bulgaristan’a otostop yaparak seyahat ettim. Derken peş peşe farklı ülkelere gitmeye başladım. Şu ana kadar Türkiye dahil 32 Ülkeyi gezme imkanım oldu. Gezilerim esnasında yeni yerleri görme imkanı bulurken, yeni dostluklar edindim. Şu ana kadar gezdiğim yerler arasında Türkiye ve Balkan ülkelerini çok beğendim.

Burada bana karşı çok daha güzel yaklaşımlar oldu. Yardımlarını gördüm, bana her türlü yardımı yaptılar, yardımcı oldular. Türkiye’de birçok arkadaşım oldu. Adıyaman’a da yine sosyal medya üzerinden tanışmış olduğum bir arkadaşımın daveti üzerine geldim. Burada Nemrut Dağı ve diğer tarihi mekanları gezme fırsatı buldum. Türkiye doğasıyla, deniziyle ve güneşiyle eşi benzeri bulunmayan bir ülke. Her fırsatta Türkiye’ye gelmeye çalışacağım. Sağlığım el verdiği süre boyunca farklı ülkelere gitmeye devam edeceğim” dedi.

Özel Haber-Metin Harıkçı