1983-84 Futbol sezonunda terfi döneminde 1987-88 sezonunda ise 3. Ligde Adıyamanspor’un formasını giyen başarılı forvet oyuncusu Alaeddin Sandıkçı Adıyaman’a gönül bağının olduğunu belirterek şunları söyledi; “Adıyaman benim memleketim, Adıyamanspor benim yuvam. Aradan uzun yıllar geçmesine rağmen ne ben Adıyaman’ı nede dostlarım beni unutmadı. Babam Hüseyin Sandıkçı Adıyaman’a sevilen birisiydi ve benim Adıyamanspor’da forma giymemi en çok isteyenlerden biriydi. Ailece Adıyaman’a bir iz bırakmış olmanın gururunu yaşıyorum. Adıyamanspor’da Futbol oynadığımız dönemlerde kısıtlı imkanlara rağmen çok yetenekli futbolcular vardı. O dönemlerde para değil, başarı konuşulurdu. Terfi maçları oynadığımız dönemlerde taraftarımız iç sahada tribünleri doldurduğu gibi deplasman maçlarına da çok sayıda otobüs, otomobil ve hatta motosikletlerle taraftarımız bizleri desteklemeye gelirdi. Şehir tamamen Adıyamanspor’a kilitlenmişti. O efsane takımı ve taraftarı şu ana kadar hiçbir yerde göremedim. Adıyamanspor 3. Ligde, 2. Ligde mücadele etti. Bir dönem 1. Ligin kapısından döndü. Süper lige çıkamayan illerden birisi. Zaman içerisinde bazı kötü yönetimler sonucu takım üst üste bulunduğu ligden aşağılara düştü. Öğrendiğim kadarıyla bildiğimiz ve bir zamanlar onurla formasını taşıdığımız Adıyamanspor amatöre düşmüş ve şimdilerde kulüp faal bile değil. Son üç sezondur takip ettiğim kadarıyla Adıyaman 1954 spor adı altında Adıyaman’ı BAL Liginde temsil eden bir takım var. Onlarda iki sezon kıl payı şampiyonluğu kaçırdı bu sezon yine şampiyonluğa oynayan bir takım kurmuşlar inşallah bu sezon şampiyon olup, 3. Lige yükselirler. Çünkü Adıyaman BAL ligini hak etmiyor. İl olarak iyice kenetlenip bu takımın üst liglere çıkması için çaba sarf etmek lazım. Zaman zaman Adıyaman’a geliyorum, dostlarımı ziyaret ediyorum. Futbolcu arkadaşlarımızla birlikte spor yapıyoruz eski günleri hasretle yad ediyoruz.”

Futbola 1977 yılında Bursa Gemlik Sümer Sporda başladığını belirten Sandıkçı, Futbolculuk serüveniyle ilgili şunları söyledi; “Bursa Gemlik Sümer sporda başarılı bir sezonun ardından Tekirdağ Spora transfer oldum ve burada 1978-79-80 yılları arasında yer aldım. 1981 Yılında İzmir Narlıdere Karagücünda forma giydim. 1982 yılında Altay’a transfer oldum ve Profesyonelliğe ilk adımı burada atmış oldum. O dönemdi ülkemizin değerli hocalarından Mustafa Denizli ile birlikte aynı takımda oynadık. Babamın ve dostlarımın ısrarı üzerine Adıyamanspor’a transfer oldum. 1983-84 sezonunda Adıyamanspor formasını giydim. 1985-86 sezonunda 2. Ligde mücadele eden Göztepe spora transfer oldum. 1987-88 sezonunda 3. Ligde mücadele eden Adıyamanspor’a transfer oldum iki sezon daha burada takımıma hizmet ettim. Ardından 2. Ligde mücadele eden Balıkesir spora transfer oldum. İyisiyle kötüsüyle aktif futbol yaşantımı noktaladım. Ancak futboldan kopmadım, arkadaşlarımızla sürekli maçlar yapıyoruz, turnuvalara katılıyoruz. Spor benim için bir tutkudur kopmam imkansız. Ama her şey zamanında güzel, önemli olan futbol yaşantımız boyunca geride hoş bir seda bırakabilmişsek nu mutlu bize.

-MASDER BÜYÜK BİR AİLE

Masterler Spor Kulübünü ziyaret eden Sandıkçı, çok duygulandığını belirterek, şunları söyledi; “Derneği kuran başta dernek başkanı Mehmet Güneş olmak üzere tüm dostlarıma teşekkür ediyorum. Burası yılların eskitemediği dostlarımızın, futbolcu ağabeylerimizin, kardeşlerimizin bir arada olduğu çok güzel bir yer olmuş. Adıyaman’da kaldığım gün boyunca her gün ziyaret ettim. Onlarla maç yaptık, eski günleri yad ettik. Çok mutlu oldum emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah bu güzel dostlukları daim kılsın”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden MASDER Başkanı Mehmet Güneş, Alaeddin Sandıkçı’ya forma hediye etti.

Özel Haber-Metin HARIKÇI