Gölbaşı ilçesini ziyaret eden sanatçı Aslı Stokes, burada basın mensuplarıyla bir araya gelerek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Aslı Stokes, yaptığı açıklamsında, yaklaşık 10 yıl önce İrlanda’ya gittiğini ve çok fazla Türk yaşamadığını belirterek, şöyle konuştu:

''Yaklaşık 800 kişi falan Türk vardı. Şimdi 4 bine yakın Türk var İrlanda’da. Yaklaşık altı yıldır profesyonel olarak müzik yapıyorum. İrlanda’da çeşitli festivallerde Türkiye’yi temsil ediyorum. Beni üzen en büyük nokta bu olmuştu o zamanlar hiçbir etkinlikte Türk bayrağı görememiştim. İrlanda’da diğer ülkelerin temsilcileri organizasyonlara katılıp ülkelerini tanıtıyorlardı. Ben de 15 yıldan beri türkü söylüyorum. Müziğe aşığım. İrlanda’da bir grup kurdum. Size en son yaptığım bir programdan bahsedeyim. Adalet Bakanlığı’nın ve belediyenin düzenlemiş olduğu bir programdı bu. Daha önce hiçbir yerde hiçbir programda Türk kültürü tanıtılmamış. Bu kadar güzel kültürü olan bu kadar büyük bir ülkenin hiçbir şekilde tanıtımı yapılmamış. Yemeklerimizden, enstrümanlarımızdan, müziğimizden kimseni haberi yoktu. Bize böyle bir teklif de gelince kabul ettik ve kültürümüzün tanıtımına katkıda bulunduk. Daha sonra çok güzel geri dönüşler aldık. Şimdi gittiğim zaman İrlanda’da Eylül ayında 3 tane festival var üçünde de Türkiye’yi temsil edeceğiz. Benim İrlanda’daki Türklerden isteğim şuydu. Herkes bayrağını alarak bu festivallere gelsin, dedim. Sağ olsun vatandaşlarımızda geleceklerini belirttiler.''

Aslı Stokes kimdir?

Aslı Stokes,  Adıyaman’ın Gölbaşı doğumlu. Müziğe ilkokul yaşlarında başlamış ve aktif olmuş yeteneğinin keşfedilmesi ve hocalarının tavsiyesi sonunda eğitimini müzik alanına çevirerek Adıyaman Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümünü kazanmış ve buradan mezun olmuş. Halen yaşamını İrlanda Dublinde sürdürmekte.  Bu ülkede 6 yıldır yaşamakta eşi İrlandalı ve 3 çocuk annesi. Yüksek öğrenimine Dublin’de devam etmekte,  Kriminoloji Bölümü Öğrencisi ve de Adli Rehber olarak görev yapmakta.

Son 4 yıldır da İrlanda’da Türk Halk Müziği İle Türkiyeyi temsil etmekte.

Kartal Belediyesi ve Dragos Musiki Derneği işbirliği ile 2015 yılında üçüncüsü düzenlenen Türk Halk Müziği (THM) Ödüllü Ses Yarışması’nda 12 finalistin katıldığı bu yıl üçüncüsü düzenlenen Dragos Musiki Derneği Türk Halk Müziği (THM) Ödüllü Ses Yarışmasının finalinde TRT sanatçıları ve Türk Halk Müziğinin güçlü seslerinin ‘jüri’ olarak görev aldığı yarışmada, Muzaffer Akgün Özel Ödülünü Aslı Stokes aldı.