Radyo, Televizyon, Gazete, Dergi, Dizi ve Sinema sektöründe başarılı işlere imza atan Yusuf Özpolat ekranların vazgeçilmez Programı Yolcu Yollarda ve Yusuf Özpolat ile Biraz Konuşalım mı? Programıyla bundan böyle Vuslat TV ekranlarında.

1992 yılında Radyo Programcılık ile sektöre adım atan Yusuf Özpolat radyoculuğun en popüler olduğu dönemlerde yapmış olduğu Gecenin Efendisi Radyo Programı ile uzun yıllar hatırı sayılır Radyo dinleyici kitlesine hitap ederek kulaklarda ve gönüllerde yer edinmiştir.

İzleyicinin İlk olarak 1999 yılında yerel ve bölgesel karasal yayın yapan televizyon kanallar aracılığıyla tanıştığı Yolcu Yollarda Programı zaman içerisinde farklı ulusal kanallarda devam ederek çok büyük kitlelere ulaşmıştır. Yolcu Yollarda Programı ile Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere Anadolu’yu karış karış gezen Yusuf Özpolat Türkiye genelinde gezi programları yapan birçok programcının da idolü olmuştur. Anadolu başta olmak üzere Türkiye genelinde farklı isimlerle benzeri birçok program yapılsa da Yolcu Yollarda Programı her zaman aranan ve özlenen olmuştur. Ekranlarda olmadığı dönemlerde alternatif programlarla kitlesine hitap etmeye çalışarak “O” olmaya çalışan birçok programcı izleyicilere “Fotokopi Aslını Yaşatır” sözünü hatırlattı.