Adıyaman-Kahta karayolun üzerindeki Fuar alanında Medya Trend Fuarcılık tarafından 3. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı düzenlendi.

Düzenlenen 3. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda 14 buzağının katıldığı güzellik yarışmasında dereceye giren buzağı sahipleri altın ve çeşitli hediyeler ile ödüllendirildi.
Düzenlenen yarışmaya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, STK temsilcileri, çiftçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Düzenlenen yarışmanın jüri üyeliğini Adıyaman Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Ayşe Demirel, Adıyaman Üniversitesi Kahta Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Cavidan Gül, Adıyaman Üniversitesi Kahta Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Mustafa Sucak, Adıyaman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Veteriner Hekim Mehmet Güzel ve Adıyaman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özkan Kılınç yaptı.


Açılış konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan,"Bugün gerçekten çok mutluyuz. Çünkü Adıyaman'da bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 3 yıl öncesine kadar bizim sokak ortasında düzenlediğimiz fuarlarda bugün artık çok güzel bir fuar alanına kavuşmuş durumdayız. Fuarımıza baktığımız zaman 115 tane firma bunların 50 tanesi il dışından katılım sağlamışlardır. Ayrıca daha önce sadece tarım olarak başlayan fuarımız bünyesine hayvancılığı katarak farklı bir özellik geliştirmiştir. Gerçekten çok mutluyuz. Son yıllarda bakanlığımızın uygulamış olduğu projelerle Adıyaman hayvancılıkta söz sahibi iller arasına gelmeye başladı. Bugünde kendi yerli buzağılarımız sergisini görmüş olacağız. Burada emeği geçen büyün arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.


Medya Trend Fuarcılık Sahibi Mustafa Gül ise şunları söyledi: "Bugün 4'üncü gündeyiz. 5 günlük fuarımız yarın sona erecek. Şuanda çok güzel bir ambiyans var, bugün ilkini düzenlediğimiz buzağı güzellik yarışmasına 2 dalda 10 adet buzağımız yarıştılar. Birinci, ikinci, üçüncü, hayvan besini ve altın ile ödüllendirdik. Etkinliklerimiz devam ediyor. Tarımcılarımızı bilgilendirme seminerlerimiz devam ediyor. Bizde şuanda, yarında devam edeceğiz. Şuan vatandaşlarımız iyi bir şekilde tarım fuarımıza gelmekteler. Çevre illerden ve Adıyaman'dan ziyaretçilerimiz şuanda fularımızı geziyorlar."
Yapılan açıklamanın ardından dereceye girenler jüri üyeleri tarafından açıklandı.

Üçüz buzağıyla Mehmet Emin Akdoğan birinciliğe layık görülürken diğer yarışmaya katılan buzağı sahipleri ise çeşitli hediyeler ile ödüllendirildi.