Şehir hayatında sıradan hale gelen trafik kazaları her defasında içimizi parçalar ancak, bağışıklık sistemlerimiz bozulduğundan olsa gerek, henüz yerdeki kan kurumadan olayı unutur hayata kaldığımız yerden devam ederiz.

Dün gece yine bir kaza yaşandı şehrimizin girişinde. Hem de en güzide mekanlardan sayılan Üniversitemiz civarında yaşandı kaza. Kazanın kurbanları yine üniversite öğrencilerdi. Kaza kurbanlarımız yine bayandı. Tıpkı yaklaşık 10 gün önce talihsiz bir kazada kaybettiğimiz 29 yaşındaki Sibel Yılmaz gibi.

Yaşamını yitiren Arap Dili Edebiyatı bölümü son Öğrencisi Elif Dağdelen başarılı ve çevresinde sevilen bir öğrenci idi. Şimdi aramızda yok. Kazada yaralanan Emine Şevval Aytemir'in ise durumunun ciddiyetini koruduğu ifade ediliyor.

Sürücüler dalgın, dikkatsiz ve sür'atli, yayalarımız dalgın, dikkatsiz, kulaklıklı...

Kabul kabul de binlerce öğrencisi olan bir üniversitenin kavşağı bu kadar yoğun trafiğe maruz bırakılması, çevre yollarına çözüm getirilememiş olması, kısacası henüz şehir olamamış görünümü ilimize hiç de yakışır bir durum değil...

Trafik sorununa çözüm öncelikli siyaset ve icraat bekliyoruz. Nüfusça büyüyen şehrimize büyük ufuklarla yaklaşım istiyoruz. Topyekun şehri terk edip göç edemeyeceğimize göre, çözüm önerilerinde yarış bekliyoruz. Kuru siyasi polemikleri bırakıp kenti ve sorunlarını dert edinenler bir adım öne çıksınlar ve hizmet anlayışında güzellikleri bu kente yaşatma azimlerini yansıtsınlar.

Sürücülerimiz gaz pedallerine dokunurlarken araç önüne kendi evlatlarının çıkabileceğini akıllarından çıkarmasınlar. Biraz daha itina göstersinler. Olayda motosikletten kaçarken araba çarptığı iddiasını da değerlendirecek olursak trafik kontrollerini sıklaştırarak caydırıcı tedbirlerin alınması gerektiğini düşünüyorum.

Bir kez daha hayatını kaybeden Elif Dağdelen'e Allah'tan rahmet, yaralı arkadaşı Emine Şevval Aytemir kızımıza acil şifalar diliyorum.

Lütfen biraz daha duyarlı ve dikkatli olalım.