Haber: Metin Harıkcı

Türkiye’nin dört bir yanına gittiği bölgenin yöresel yemeklerini yıllardır tanıtan, Turgay Başyayla’ın bu seferki durağı Adıyaman oldu.

Tarihi Keleş konağında program çekimi yapan Başyayla, Adıyaman’ın yöresel yemekleri olan ekşili köftesi diğer adıyla kıllotik, alaca çorbası ve çiğköftesini hazırlayarak tanıtımını yaptı. Başyayla, yaptığı yemek programını ve Adıyaman ile ilgili görüşlerini paylaşmayı da ihmal etmedi.

Adıyaman’da bir huzur var

Adıyaman’ı çok sevdiğini söyleyen Başyayla, “Adıyaman, Nemrut Dağı’nın eteklerinde, güneşin en güzel doğduğu ve battığı şehir. Yemek ve kadim kültürü ile göz kamaştırıyor. Adıyaman’da bir huzur var. Biz de Lezzetli Tavsiye Programı olarak mutlaka her sezon Adıyaman bölümümüzü çekiyoruz. Ekibimizde, Adıyamanlı arkadaşlarımız ve dostlarımız var” dedi.

Adıyaman’ın lezzetlerini özlüyoruz

Adıyaman’ı ve Adıyaman’daki lezzetleri özlediğini belirten Başyayla, “Adıyaman’ın insanı misafir ağırlamayı çok iyi biliyor. Burada şu an kıllotik yemeği hazırlıyoruz. Kıllotik ismi çok ilginç ve adeta kozmik bir lezzeti var. Zaman zaman programlarımızda Keleş Konağı’na yer verdik. Keleş Konağı 300 yıllık bir yapı” dedi.

Kültürün taşıyıcılığını yapıyoruz

Türkiye’nin en lezzetli çiğköftesini de Adıyamanlıların yaptığını söyleyen Başyayla, “Programda, alaca çorbası ve çiğköfte de hazırlayacağız. Adıyaman’ın birçok yerine gittik. Amacımız, Doğu’yu Batı’ya, Kuzey’i Güney’e anlatmak. Lezzetli Tavsiye Programı, birliğimizin ve beraberliğimin nişanesidir. Bizden sonraki nesle iz bırakıyoruz. Kültürün taşıyıcılığı gibi bir görevimiz var.” dedi.