Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeşilay Adıyaman Şubesi işbirliği ile düzenlenen "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yarışmasında dereceye girenler için ödül töreni düzenlendi.

Adıyaman Belediyesi Konferans salonunda gerçekleştirilen ödül törenine Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz Yeşilay Adıyaman Şube Başkanı Hakan Özöncel, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, şube müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler ile jüri üyeleri katıldı.

Yeşilay Adıyaman Şube Başkanı Hakan Özöncel törende yaptığı konuşmada, Yeşilay'ın, Türkiye genelinde yaptığı çalışmalara değinerek, Türkiye Yeşilay Cemiyetimiz, 100 yıl önce bugünleri gören öngörüsüyle kurulmuştur. Yüz yıl önceki derdimiz de geleceğimizdi, yüz yıl sonrasına miras bırakacağımız derdimiz de geleceğimizdir. Sağlıklı bir nesil için gece gündüz çalışan ve bugün uluslararası düzeyde bir çok ülkede faaliyet gösteren temsilciliklerimizle, Türkiye genelindeki şubelerimizle gençlik, mutluluk, sağlık ve huzur için gönüllü ruhuyla çalışan teşkilatlarımızla bağımlılıklarla mücadele ediyoruz" şeklinde konuştu.

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz ise konuşmasında bağımlılıkla mücadelede Yeşilay'ın önemine değinerek, "Yeşilay ile Milli Eğitim Bakanlığımız arasında yapılan bir çalışmanın ilk ayağı olan ildeki ödül töreni için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bağımlılıkla mücadele kapsamında Yeşilay’ın yaptığı çalışmalar ‘Hilal-i Ahdar’ ismiyle yaklaşık 100 yıllık bir geçmişi var. İftihar ettiğimiz kurumlardan bir tanesidir.” ifadelerini kullandı.

Yarışmada dereceye giren; Görsel Eserler İlkokul il birincisi Bilgenur Önderci, Görsel Eserler Ortaokul il birincisi, Nesrin Kurtar, Görsel Eserler Lise il birincisi, Seren Esmer, Edebi Eserler İlkokul il birincisi Nihal İslim Deniz, Edebi Eserler Ortaokulu il birincisi, Zeynep Ünal, Edebi Eserler Lise il birincisi, Burcu Buse Sönmez, ödüllerini Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz'ün elinden aldılar.

Tören sonunda toplu fotoğraf çektirdiler.