Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinin “Rektörler Kitap Öneriyor” başlığı ile başlatmış olduğu etkinliğin on ikinci kitap listesi, Prof. Dr. Turgut’un seçtiği kitaplardan oluştu.

Turgut’un titizlikle seçerek, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinin “Rektörler Kitap Öneriyor” etkinliği için oluşturduğu on ikinci listede beş önemli eser yer alıyor.

Kitapları, okumayı ve araştırmayı sevenler için özenle seçtiğini belirten Turgut’un listesinde; İbrahim Kalın’a ait “Barbar Modern Medeni”, Cemil Meriç’e ait “Bu Ülke”, Mithat Cemal Kuntay’a ait “Mehmet Akif Ersoy”, Cengiz Aytmatov’a ait “Gün Olur Asra Bedel” ve Tarık Buğra’ya ait “Küçük Ağa” eserleri yer alıyor.

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinin başlatmış olduğu etkinliği desteklediğini belirten ve okumanın önemine değinen Turgut, “Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinin başlatmış olduğu etkinliğin çok önemli ve faydalı olacağını düşünüyorum. Etkinlik kapsamında kitap tavsiyelerinde bulundum. Okumak insan hayatında çok önemli bir yer tutar. Çünkü, kitaplar bilgi ve tecrübeyi koruyan ve geleceğe taşıyan ölümsüz eserlerdir. Kitaplar, kültür ve medeniyetimizin kaynağı ve koruyucusudur. İnsan beyninin kitaba ve onun içindeki bilgiye olan ihtiyacı, bedenin havaya, suya ve ekmeğe olan ihtiyacı gibidir. Başta gençlerimiz olmak üzere herkese okumayı önemle tavsiye ediyorum.” dedi.