Haber-Metin HARIKÇI

Türkiye’nin yöresel lezzetlerinin Diyarbakır’da bir araya geldiğini ifade eden Başkan Önder; “ “Anadolu mutfağının essiz örneklerinin sergilendiği Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı’na Jüri iyesi olarak katılmak beni mutlu etmiştir. Değerli ustalarımız kendi yörelerine ait lezzetleri jüri üyelerinin beğenisine sundular.

Oldukça renkli ve çekişmeli geçen yarışmalar sonucunda yarışmacı kardeşlerimiz arasından Altın, Gümüş ve Bronz madalyalar verildi. Bana göre her ustamız bir şampiyon. Adıyaman’dan bir yarışmacının olmayışı beni üzmüştür. Her bir köşesi ayrı güzelliği içinde barındıran ülkemizin, çeşitli illerinin mutfakları kendine özel ve doğal tariflerle organizasyonda yer alarak lezzetlerini sergilemiş oldular. Kültürümüzün ve medeniyetimizin birer yansıması olan lezzetlerimizi ve mutfağımızı evrenselleştirmek, başka insanlarla tanıştırmak ve buluşturmak adına böyle fuarlar büyük önem taşıyor. Sergilenen lezzetlerin yanı sıra etkinlikler çerçevesinde Tulum, Kemençe ve Halk Oyunları düzenlenen fuara renk kattı.

Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu olarak bizlerde fuarda yerimizi alarak elimizden geleni yaptık. Yeni dostlukların oluştuğu, birbirinden güzel lezzetlerin bira araya geldiği bir fuarı en güzel şekilde tamamlanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesileyle fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.