Haber-Metin HARIKÇI

Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen toplantıya Kırşehir Valisi İbrahim Akın, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan, Vali Yardımcısı Adnan Kayık, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk ve ilgili kurumların yöneticileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali İbrahim Akın, bu yıl 13-19 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan 34. Ahilik Haftası programının en iyi şekilde gerçekleşmesi için paydaş kurumlarca tüm çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü söyledi.

2021 yılının UNESCO ve Cumhurbaşkanımızca “Ahi Evran Yılı” olarak ilan edildiğini hatırlatan Kırşehir valisi İbrahim Akın, “Ahiliğin hem yurt içinde hem de yurt dışında tanıtılması amacıyla her yıl Kırşehir merkez olmak üzere ülkemiz genelinde etkinlikler düzenlenmektedir. Kırşehir’de olduğu gibi her ilde oluşturulan İl Kutlama Komitelerince hazırlanan etkinliklere Ticaret Bakanlığımız bünyesinde faaliyet gösteren Ahilik Kutlamaları Merkez Yürütme Kurulunca nihai şekli verilmektedir. Kırşehir’in kutlamaların merkezi olması nedeniyle bugün Merkez Yürütme Kurulumuz ilimizde toplandı. Toplantımızda yapılacak etkinlikler değerlendirilecektir. Ahilik merkezi olan Kırşehir’de etkinliklerin Kırşehir’e ve ahiliğe yakışır şekilde gerçekleştirilmesi için her türlü gayreti göstereceğiz. Etkinliklere katkı sunan tüm kurumlarımızın yönetici ve temsilcilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Toplantı, 34. Ahilik Haftasında gerçekleştirilecek etkinliklerin görüşülmesi ile sona erdi.