Turizmci ve aynı zamanda Fotoğraf Sanatçısı olan Bilal Mente'nin ilk fotoğraf sergisi olan "Adıyaman'dan İzmir'e Dostluk Köprüsü" büyük beğeni kazandı. Nemrut Dağı başta olmak üzere Adıyaman'ın tarihi ve turistik yerlerinin fotoğraflarının yer aldığı sergi, Karabağlar Belediyesi Sergi Salonu'nda görücüye çıktı.


Etkinliğe, Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Adıyamanlı  Manisa Cumhuriyet Savcısı Ahmet Güller, Dedak-İzmir Dokuz Eylül Dağcılık Kulübü Başkanı Ragıp Özkan, İzmir Adıyaman Dernek Bşk.Mehmet Akdulum, Ak Parti İzmir Büyük Şehir Belediyesi Meclis Grubu Başkanı Bilal Doğan, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Sergi açılışında konuşan Başkan Selvitopu, serginin Adıyaman bölgesi ve Karabağlar arasında sosyal ve kültürel bir bağ kurmak amacı ile gerçekleştirildiğini belirtti. Bilal Mente ile tanışmalarını anlatan, Başkan Selvitopu Adıyaman ve İzmir arasında dostluk köprüsü oluşturmak için böyle bir etkinliğin düzenlendiğini dile getirdi.
Bilal Mente ise, başta Karabağlar Belediye Başkanı olmak üzere, serginin düzenlemesine katkı sunan tüm Karabağlar Belediyesi çalışanlarına teşekkür etti. Mente, sergi ile iki bölge arasındaki kültürel ve turizm bağların geliştirilmesine katkı sunmayı hedeflediği ifade etti.
Konuşmaların ardından belediye başkanı Selvitopu,  Bilal Mente'ye teşekkür belgesi vererek, çalışmalarında başarılar diledi. Bilal Mente de Başkan Selvitopu'na kendi çekmiş olduğu fotoğraf tablosunu hediye etti.
Bilal Mente, sergiye katılanlara fotoğrafların hikâyeleri hakkında da bilgi verdi. Ayrıca davete icap edip sergiye katılan değerli  konuklarına ve başta  Ege Türk televizyonu olmak üzere tüm İzmir basın mensuplarına  teşekkürlerini sundu.