"Gökkuşağı Derneği de Adıyaman’da böyle bir çaba ve gayretin bir parçası olmaya çalışmaktadır. Derneğimiz son 6 yıldır savaş sebebiyle evlerini, yurtlarını, anılarını terk ederek ülkemize sığınmak zorunda kalan ve Adıyaman'a yerleşen yaklaşık 23 bin sığınmacının temel insan hakları kapsamında yaşamlarını devam ettirebilmeleri için çaba sarf ediyoruz. Sosyal uyuma katkı sağlayarak oluşabilecek sorunları kaynağında çözmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede sığınmacılara ayni ve nakdi yardımlardan, eğitim desteğine, yasal desteklerden, psikososyal destek programlarına, sağlık ve medikal yardımlardan temel hak ve özgürlükler konusundaki bilgilendirmelerimize kadar çok geniş bir yelpazede hizmet üretmekteyiz."

Dernek Başkanı Hüseyin Er'in konuşmasının ardından Adıyaman Üniversitesinde görevli Suriyeli Prof. Dr. Muhammed Kalou da barış konulu bir konuşma yaptı.

Katılımcılara barış günü ile ilgili görüşlerini, anılarını paylaşma fırsatı verilen program, barış ve kardeşlik konulu müzik dinletisi ile devam etti.