Mente yaptığı basın açıklamasında fotoğrafçılık mesleğine başlangıç hikayesi için şunları söyledi: "Fotoğrafçılık mesleği emek, sabır ve titizlik isteyen bir meslek. Önceleri hobi olarak başladığım fotoğraf çekme işlemi yıllar geçtikçe artmaya başladı. Özellikle görev icabı Nemrut Dağı ve çevresinde görev yapmam ve tarihi, turistik ve doğal güzelliklerle baş başa kalmam fotoğraf çekme sevdamı hobi olmaktan çıkarıp, bu işi profesyonel anlamda yapmama vesile oldu.20 yıllık fotoğrafçıyım ama 13 yıldır profesyonel olarak bu işi yapmaktayım. Bu süreç içerisinde çok geniş bir fotoğraf arşivi oluşturdum. Tabi Nemrut Dağında görev aldığım süre boyunca bir taraftan kendi işimi yaparken, diğer taraftan fotoğraf çekiyorum. Nemrut Dağını ziyarete gelen ve bu işe merak salan birçok insanla da tanışma fırsatım oldu."

Çekilen fotoğrafların her birinin ayrı bir ismi, ayrı bir zahmeti ve çekim şekli olduğunu belirten Mente: “Kimi fotoğraflarımız gündüz, kimi fotoğraflarımız güneş doğarken, kimi fotoğraflarımız ise gün batımı ve özellikle en zahmetlisi olan en küçük bir ışığın olmadığı karanlık ortamda fotoğrafçılıkta ‘Uzun Pozlama’ diye adlandırılan yöntemle çekilen fotoğraflar var. Bazı fotoğrafların çekimi 5 saniye sürerken, bazılarının 25 dakika sürdüğü de oluyor. Yani her fotoğrafın, kendine has bir özelliği, çekim ortamı ve çekim şekli var." dedi.

Doğal güzellikleri ile ünlü Artvin'in sonbahar ve kış mevsimi fotoğraflarını çekmek üzere kente geldiğini söyleyen Mente: "Artvin'in böyle bir doğa yapısına sahip olduğunu hiç bilmiyordum. Yaklaşık bir haftadır Artvin'in güzel coğrafyasını dolaşarak tarihi yerlerin ve güzel doğanın fotoğraflarını çekiyorum. Gürcistan Batum sınır kapısından Erzurum, Ardahan ve Rize sınırlarına sıfır- çektiğim fotoğraflar bir haftalık yorgunluğumu unutturdu. Özellikle Batum sınır kapısında Güneş'in batışından objektifime yansıyan o güzel kareler beni adeta büyüledi. Yıllardır Nemrut Dağı'nda, Mardin'de, Gaziantep'te ve çeşitli yerlerde Güneş'in doğuşunu ve batışını çekiyorum fakat 9 Kasım 2020 tarihinde Gürcistan Batum sınır kapısında objektifime yansıyan Güneş'in batışına hayran kaldım. Bugünü bana yaşattığı için Allah'ıma binlerce kez şükürler olsun. Artvin ve ilçelerine gelen tüm fotoğraf sanatçılarına ve dağcı arkadaşlara sesleniyorum, lütfen bu güzellikleri kaçırmayın. Her mevsiminde içinde ayrı bir güzelliği barındıran ülkemizin cennet köşesi Artvin'e gelin ve bu güzellikleri yerinde yaşayın.

Ülkemizin her bir köşesinde görülmeye ve keşfedilmeye değer muhteşem yerler var lütfen bu güzellikleri gezip görelim ve tüm dünyaya tanıtalım. Bir haftadır çektiğim tüm bu güzel kareleri özel bir fotoğraf sergisinde sergileyerek herkesin bu güzellikleri görmesini istiyorum. İlk olarak İzmir'de Adıyaman'dan İzmir'e Dostluk Köprüsü adlı fotoğraf sergisinde daha sonrasında da İstanbul'da Adıyamanlılar tanıtım gününde sergilenen fotoğraf tablolarım büyük bir ilgiyle karşılandı. Adıyaman'ın güzelliklerini tanıtarak iller arası kültürel etkileşim sağlamak amacıyla açtığım bu fotoğraf sergilerimde turizme ufakta olsa bir katkımız olduysa ne mutlu bize. Aynı şekilde Artvin'de çektiğim bu güzel kareleri İstanbul'da Artvinliler tanıtım gününde sergilemek istiyorum. Tabi şuan içinde bulunduğumuz pandemi sürecinden dolayı tanıtım günleri yapılmıyor. Allah'ın izniyle bu pandemi sürecini en kısa sürede atlattıktan sonra İstanbul'daki Artvinliler tanıtım gününde bu güzel fotoğraf karelerini sergilemek istiyorum.

Bu konuda Sayın Valimizle de gerekli istişareleri yaparak bu süre içerisinde bana gösterdiği misafirperverliklerinden ve yaptığı ev sahipliğinden dolayı başta Artvin Valisi Sayın Yılmaz Doruk Bey'e, Valilik basın müdürü ve tüm Valilik personeline, Orman Bölge Müdürü Dr. Mimar Sinan Özkaya'ya ve Orman Bölge Müdürlüğü İlçe Orman İşletme müdürlerine, İlçe Orman İşletme şeflerine, Orman Bölge Müdürlüğü personellerine, Artvin yerel ve ulusal basın mensuplarına ve tüm Artvin halkına çok teşekkür ediyorum."