Adıyaman Belediyesi Kadın ve Gençlik Merkezi'nde eğitim gören kursiyerler tarafından evlerden çöpe atılan atık olan değerlendirilen ürünleri toplayarak vazo, gelin-damat sandığı, kavanoz gibi ürünlere objelere çevirerek geri dönüşüme kazandırıyorlar.
Çok yanlış bilindiği ve insanların doğaya aşırı derecede kirlettiklerini belirten Kursiyer Sema Vural,"Bizim çok yanlış bildiğimiz bir şey var; doğayı aşırı derecede kirletiyoruz. Evlerimizde kullandığımız, aslında hiçbirşey atık değil. Ve bunların tamamı işlenip geri dönüşüm olarak ev objeleri olarak, çocuk gereçleri olarak kullanılabilir, bu şekilde kendi bütçelerine de katkı sağlayabilirler. Ben bunu zamanında internetten bile satışlarını gerçekleştiriyordum, çok ünlü bir markada gördüğümüz kutuda fiyatı çok pahalıydı, ben bunu gördüm, kendim başlamaya karar verdim, sonrasında çok daha farklı şeyler çıkartmaya başladık. Camları vazolara çevirdik, abestant ve dondurma çubuklarını dekoratif sepetler çevirerek attığınız ambalaj kutularından çok şık, dekoratif bohcalar, gelin-damat sandıkları yapmaya başladık. Geliştirince, araştırınca ve daha çok farklı modeller, farklı çeşitler çıkmaya başladı. Bu tamamen kadınlara yönelik olan bir şey, kadınlar isterse çöpten bile bir şekilde ürünler çıkartabilir." dedi. 

-KADIN İSTERSE HER ŞEYİ YAPABİLİR
Ev hanımlarına tavsiyelerde bulunan Vural, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Ev hanımlarına tavsiyem var; kadın isterse diyoruz ya, kadın isterse her şeyi yapabilir. Ev hanımlarına tavsiyem; haçlıklarını çıkarabilecek bağımsızlıklarını kazabilecekleri getirisi var bu işlerin. Ciddi anlamda emek harcarlarsa çok güzel şeylerde çıkartabilirler Adıyaman Belediyesi bize sağladığı burası çok büyük katkı, daha önce bir yıl başlamıştım ama buraya gelince kendimi daha çok geliştirdim. Hocalarımın katkılarıyla, arkadaşlarımın katkılarıyla, destek olup çok farklı, çok güzel şeyler çıkarttık. Ev hanımlarımıza şunu söylüyorum; araştırmaktan, kendini geliştirmekten çekinmesinler, sürekli yeni şeyler üretebileceklerini bilsinler ve kendilerini geliştirsinler. Çalışmalarımıza katkılarından dolayı ben Belediye Başkanımız Hüsrev Kutlu'ya teşekkür etmek istiyorum, onun haricinde dünyada en büyük destekçim yine kadın, beni doğuran anneme sonsuz teşekkür ederim."