Hiç’ temasıyla sanatseverlerin huzuruna bir kez daha çıktığını ve işine aşık olduğunu belirten Çini sanatçısı Hatice Şehnaz Baykal; “İpek Lions kulübünden gelen talep üzerine yoğun bir çalışmanın ardından geleneksel desenlerle modern desenlerin karışımı, Selçuklu motifleri ağırlıklı 90 eserden oluşan 13. kişisel sergimi açtım. Sergimizin teması ‘Hiç’. Neden Hiç diyecek olursanız bu dünyadan gelip giderken bundan sonraki gelecek olan nesile bir şey bırakabilmek, bu dünyada Hatice Şehnaz Baykal adında bir sanatçının var olduğunu, gelip geçtiğini vurgulamak istedik.

Temamız ‘Hiç’ iki ve üç olarak devam edecek. Yaptığım her eserde gelecek nesile bir şeyler bırakmayı hedefliyorum. Yediden yetmişe öğrencilerim var. Moda tasarımı okumuş olmama rağmen 20 yıldır bu işi yapıyorum. Düzenlemekte olduğumuz kurslarımızla gelecek yıllara kültür elçileri yetiştirmeyi hedefliyorum. 1200 yıllık tarihi olan, Karahanlılar dönemine kadar gitmiş olan bu sanatı yaşatmak, bu sanatla ilgili kültür elçisi olarak yeni kültür elçileri yetiştirmeye çalışıyorum. Çok yoğun talep var ve atölye açmak durumundayım. Çini denince insanlar Çini’yi sadece bir tabaktan, laleden veya karanfilden ibaret olduğunu zannediyorlar. Ancak Çini çok soyut bir sanat ve her şeye uygulayabiliyorsunuz. Hayatımızın her alanında Çini var. İç içe yaşıyoruz ama bakmakla görmek farklı bir olay. Açmış olduğumuz sergilerimizle bunu gözler önüne sermiş oluyoruz. O nedenle bu geleneksel sanatı sadece ben değil, bu sanatla ilgilenen, Çini sanatına gönül vermiş olan arkadaşlarımızın kültür elçileri yetiştirmelerini istiyorum.

Tabi sadece Çini sanatı değil, hangi sanat dalı olursa olsun yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması için çaba sarf etmemiz gerekir. Kişisel sergim olması münasebetiyle bu serginin benim için ayrı bir önem taşıyordu ve yoğun ilginin olması beni çok mutlu etti. Sergimizin açılışında destek olan Lions kulübü konsey Başkanı Dr. Ahmet Öztürk başta olmak üzere ipek Lions Başkanı Nazan Bozan’a, sergimize gelen sanatseverlere ve basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Çini sanatının sanat tarihinde çok önemli bir yeri olduğunu ve gelecek nesillere aktarılması konusunda Hatice Şehnaz Baykal’ın çok emek serf ettiğini dile getiren İpek Lions Başkanı Nazan Bozan; “ İpek Linos kulübü olarak Şehnaz hanıma sergi açması yönünde teklifte bulunmuştuk. Oda bizi kırmayarak yoğun bir çalışma yaparak Selçuklu motifleri ağırlıklı 90 eserden oluşan ‘Hiç’ temalı 13. kişisel sergisini açtı. Tabi kendisi sadece sanatla uğraşmayıp, Çini sanatının yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması konusunda öğrenciler yetiştirmeye çabası takdire şayandır. Kocaman teşekkürü hak edenler var benim hayatımda. Ve asla vazgeçmeyecek değerlerim. Samimiyet gibi, vefa gibi ,takdir etmek hakkını vermek gibi. Bugün muhteşem bir serginin açılışını yapan konsey başkanımız sayın Dr. Ahmet Öztürk’e, katılımlarıyla onur veren Neşe Baklacıoğlu'na, Tarık İbrahim Uğur'a, İlknur Işıklı’ya, bölge başkanım Deniz Güney'e ve adını sayamadığım tüm konuklarımıza ve bu güzel eserlere imzasını atmış sevgili arkadaşım Hatice Şehnaz Baykal’a teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu