Başkan Duranay, Adıyaman Valiliği, Adıyaman Belediyesi ve Adıyaman Üniversitenin işbirliğinde başlatılan zimem geleneği kampanyası kapsamında birçok dar gelirli aileye maddi destekte bulunulduğunu ifade etti.

Duranay, “Yardımlaşmanın, dayanışmanın, anlayışın tüm güzelliklerini içinde barındıran zimem defteri geleneği, bugün birçok ilimizde yaşatılmaya çalışılmaktadır. Bizler de Adıyaman Valiliği, Adıyaman Belediyesi ve Adıyaman Üniversitenin işbirliğinde bu güzel geleneği sürdürmek istedik. Yapılan bu hayır faaliyetimizin medyaya yansıması sonrası ilk destek Üniversitemiz Rektörlüğünden gelmişti. Bugünün veresiye defteri anlamını taşıyan, Osmanlı Devletinde “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.” anlayışının en güzel örneği olan “zimem geleneği” kapsamında, gönlü zengin insanlar hiç tanımadıkları insanların bakkal, manav, kasap ve fırın gibi esnaflara olan borçlarını ödediler ve ne borçlu kişi ödeyen kişiyi gördü ne de ödeyen borçluyu gördü.  Destekleriyle bizleri  ziyadesiyle memnun eden Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut hocamıza ve ekibine teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut ise, Üniversite olarak Osmanlı’dan miras kalan zimem geleneğini sürdürmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “ Valiliğimizin uygun görüşleri ve öncülüğünde bir yardım kampanyası başlatılarak zimem geleneği sürdürülmeye çalışıldı. Bu kapsamda hem hayırseverlerin hayrını yerine getirdik, hem dar gelirli hemşehrilerimizi mutlu ettik, hem de pandemi sürecinde zor günler geçiren esnafımıza bir nebze de olsa destek olmak istedik.  Kampanya kapsamında güzel işler yaptığımıza inanıyorum. Bizlere destek veren, emeği geçen herkesi kutluyor, birlik ve beraberliğimizin daim olmasını Yüce Rabb’imden diliyorum.” dedi.